• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Yazar Okulu Kayıtları Başlıyor

Yazar Okulu Kayıtları Başlıyor
Mamak Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin 21-25 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Ankara Edebiyat Festivali’ kapsamında açılacak Yazar Okulu 21 Eylül 2022 tarihinde başlayacak.

Mûziki Muallim Mehtebi’nde  gerçekleştirilecek ilk dersi Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan verecek.

Türkiye Yazarlar Birliği, Mamak Belediyesi, Kültür  ve Turizm Bakanlığı, MEB Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Yazar Okulu kayıtları başlıyor.

Yazar Okulu  başvuruları  TYB Genel Merkezi,  Mûziki Muallim Mektebi ile  Türkiye Yazarlar Birliği  Ankara  Şubesi‘ne yazılı olarak yapılabilecek. Yine başvurular yazılı olarak tybankaraşubesi@gmail.com adresine gönderilebilecek.  

Temel yazarlık derslerinin yanında  uygulamalı metin yazma ve yorumlama eğitiminin verileceği Yazar Okulu 10 hafta sürecek. İlk dersinin Mûziki Muallim Mehtebi’nde  yapılacak Yazar Okulu’nun diğer dersleri  TYB Ankara Şubesi’nde devam edecek. Dersler cumartesi günleri saat 13.30 ile 15.30 arasında  gerçekleştirilecek.

Alanında yetkin ve uzman kişilerin ders vereceği Yazar Okulu son başvuru  tarihi ise  19 Eylül 2022’e kadar  devam edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan TYB Ankara Şube Başkanı yazar-şair Mehmet Sait Uluçay, Yazar Okulu’nun yazmak isteyenler için ilk adım olacağını ve katılımcıların yazma yolculuğunda büyük tecrübeler edineceklerini belirterek, özellikle genç yazar-şair adayları için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Kültür ve sosyal belediyecilik noktasında seçkin örnekler veren Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse ve belediye çalışanlarını katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür eden yazar-şair Uluçay, yerel yönetimlerin kültür, sanat ve edebiyata ilgi göstermesinin  ülkenin entelektüel hayatının gelişmesinde önemli katkılar yapacağını söyledi.

Yazarlık Okulu  için geniş bilgi: 0545 831 97 97

Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim