• İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

“ Yetenek ve kabiliyetinizi dikkate alarak tercih yapın”

“ Yetenek ve kabiliyetinizi dikkate alarak tercih yapın”
Genel Başkan Arıcan üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Severek ve isteyerek okuyacağınız bir bölümü tercih edin.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TRT Haberde canlı olarak yayınlanan “Eğitim Editörü” programında önemli açıklamalarda bulundu.

27.7.2023 tarihinde saat: 14.30 da başlayan ve canlı olarak yayınlanan söyleşiyi yazar Süleyman Beledioğlu ve Nurya Yardımcı birlikte yönettiler.

 

Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin karar verirken nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair bilgi birikimlerini aktaran Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yaptığı konuşmada; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ülkemizin ilk ve tek sosyal bilimler üniversitesi olarak gençlerimizi bekliyor. Kültürle, tarihle, sanatla iç içe, çok güçlü kadroları olan yurt dışı deneyimi oldukça yüksek kıymetli akademisyenlerden oluşmuş en geç üniversitelerimizden bir tanesi diyebiliriz. Biz öğrencilerimize şunu söylüyoruz; gelişen dünyayı dikkate alarak tercihlerinizi yapın. Mesela artık bir dil yetmeyecek. Mutlaka ikinci, üçüncü diller çok önemli. Öğrencimiz eğer muafiyet sınavını aşamazsa iyi bir hazırlık eğitimi alıyor, bölüme başlıyor, bölüme başladığında %100 İngilizce eğitiminde ikinci bir dil, Almanca, Fransızca, İtalyanca İspanyolca, Rusça, Çince, Arapça, Farsça dillerinden 10 dilden birinden ikinci bir dili seçiyor ve mezun olana kadar bu dil eğitimini devam ettiriyor. öğrencilerimiz en az 2 dille mezun oluyor.” dedi.

Konuşmasında tercih yapacak öğrencilere de yer veren Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tercih yapacak öğrencilerimize ilk olarak mutlaka severek ve isteyerek okuyacakları bir bölümü tercih etmeleri ikinci olarak kabiliyet ve yeteneklerine uyumlu olacak bir bölümü seçmelerini ve son olarak hayat boyu sürdürebilecekleri bir mesleği yani akademik gelişimlerini sürekli devam ettirecekleri bölümü seçmelerini ve ASBÜ’nün sayfalarını incelemeden tercih yapmamalarını tavsiye ediyorum.”

adsizt.png

adsiz-052.png

adsizy.png

Mükerrem Çöne - Esat Bingöl

 

 

Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim