• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

4. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi Başladı

4. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi Başladı
Türkiye Yazarlar Birliği ve Esenler Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “4. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi” başladı.

Şehirlerin tarihte ve günümüzde inşa edilmiş mimari yapıları ile tarihi semtleriyle bir çok medeniyetleri içinde bulundurması üzerine konuşmaların yapıldığı “4. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi”nin ilk günü başladı. Türkiye Yazarlar Birliği ve Esenler Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen konferans, merhum Mimar Turgut Cansever’in anısına ithaf edildi. Kongre’de Türkiye’nin şehirlerine özgü modern kentleşme, kültürel ve sosyal yaşam, şehirlerin şiir ve edebiyata kattığı değerler gibi konular konuşuldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra Prof. Dr. Mustafa Orçan, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazım Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D.Mehmet Doğan ve çok sayıda şehir tarihi yazarları katıldı.

fft256_mf25268460.jpeg
“Bu kongre şehirlerin geleceğine ışık tutacak”
Şehirlerin tarihi ve düzeni hakkında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Şehir üzerinde düşünmek ve şehrin farkındalığının oluşmasına katkı sağlamak için, şehir üzerine konuşmak gerekiyor. Şehir üzerine konuşması gerekenlerde herhalde şehir tarihi üzerine yazan yazarlardır diye düşünüyorum. Bugün burada iki gün sürecek program çerçevesinde Türkiye’de 150’nin üzerinde şehir tarihi yazarları şehirleri konuşacaklar. Bu konuşulan şehirler üzerine bizler üzerimize düşenlerin ne olduğunu göreceğiz ve bundan sonra tasarlayacağımız şehirlerin hangi perspektife bakarak tasarlanması gerektiği konusunda bizim için çok önemli bir bilgi altlığı oluşturacağını düşünüyorum. Bizler şehirlerimizde yaşarken bazen sorarız, nereye gidiyoruz, ne yapacağız diye. İşte bu nereye gidiyoruz ve ne yapacağız sorularının tartışılacağı bir bilimsel platform. Ben inanıyorum ki bu bilimsel platform Türkiye’de ki şehirlerin geleceği açısından önemli bir ışık tutacaktır. Bizde bundan istifade ederek bundan sonra tasarımını yapacağımız şehirlerimizi bu bilimsel altlıkla yapmaya gayret etmiş olacağız. Bu da bizim için önem bir yönlendirici olacaktır, çalışmamızın başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu.

fft256_mf25268466.jpeg

“Bu kongreyi İstanbul’da yapıyor olmak ümitlerimizi tazeliyor”

Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Konferansının İstanbul’da yapılmasının önemine değinen Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, “Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongremizin 4’üncüsünü İstanbul da yapıyor olmak ümitlerimizi tazeliyor. Böyle bir faaliyeti tasarladığımızda, başlangıcının ilk olarak İstanbul olması gerektiğini düşünmüştük. Bu düşüncemizi çeşitli sebeplerden dolayı o zaman gerçekleştiremedik. Bu faaliyetin Ortağı olan belediyemiz İstanbul’da bu konulara dikkatle ve ilgiyle yaklaşan zannediyorum ki tek belediye, değerli başkanımızın sözleri yüreğimize ferahlık verdi. Başkanımıza memnuniyetimizi de buradan beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim