• İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

“40 Yıl Sonra “Nurettin Topçu Bugün Bize Ne Söyler?”

“40 Yıl Sonra “Nurettin Topçu Bugün Bize Ne Söyler?”
Türkiye’nin en önemli düşünce adamlarından biri olan, Felsefe alanında ilk defa doktora yapan Türk olarak tarihe geçen Nurettin Topçu’yu vefatının 44. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.

Türkiye Yazarlar Birliği;  2016 yılında   “40 Yıl Sonra “Nurettin Topçu Bugün Bize Ne Söyler?” sempozyumu düzenlemişti.

Programın açılışında; Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Abdurrahman Şen, D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. Recep Şentürk,  Prof. Dr. Saadettin Ökten, Dr. Mehmet Sılay, ve Prof. Dr.Sami Güçlü Topçu ile ilgili anılarını, tanıklıklarını ve düşüncelerini anlatmışlardı.

Sempozyumda ise ülkemizin önemli akademisyenleri ve fikir adamları, “Nurettin Topçu Hareketi, Nurettin Topçu’nun Anadolu Siyaseti, Nurettin Topçu’nun Düşünce Hayatı, Nurettin Topçu’da Eğitim ve Ahlâk Felsefesi, Nurettin Topçu’nun Din ve Tasavvuf Anlayışı, Nurettin Topçu’nun Edebiyatı ve Sanatı” hakkında önemli bildiriler sunmuştu.

İstanbul’da iki gün süren bilgi şöleninden sonra, bildiri metinleri, açılış konuşmaları, biyografiler ve şölen fotoğraflarından oluşan bir de kitap hazırlandı.

Editörlüğünü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. Mustafa Orçan ve Yrd. Doç. Dr. Muhammed Enes Kala’nın yaptığı VI Bölümden oluşan eserde;  “Hatıralar” başlığı altında Ezel Elverdi ve Dr. Emin Işık’ın Nurettin Topçu ile ilgili hatıraları yer alırken sempozyumun değerlendirmesi D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Dr. Mustafa Kök ve Prof. Dr. Turan Koç tarafından yapılmıştı.

Türkiye Yazarlar Birliği Yayınları arasından çıkan kitap, Nurettin Topçu hakkında araştırma yapmak ve Topçu’yu tanımak isteyenler için kaynak niteliği taşıyor.

Bu haber toplam 2070 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim