• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Akademisyen Prof. Dr. Sabit Adanur dostlarıyla buluşup hasret giderdi.

Akademisyen Prof. Dr. Sabit Adanur dostlarıyla buluşup hasret giderdi.

Ülkemizin, ilimizin ve yöremizin değerlerinden olup, 41 yıldır Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama Eyaleti - Auburn Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Sabit Adanur'un, memleket ziyareti kapsamında, teşrif ettiği Trabzon ili, Yomra ilçesi Özdil mahallesinde düzenlenen hasret giderme, sohbet ve tanışma toplantısında, yöre vatandaşlarıyla bir araya gelindi.

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube başkanı ve aynı zamanda anılan bölge sakinlerinden Kamuran Tuna’nın da hazır bulunduğu programa, Özdil Önceki dönem belediye başkanlarından Adnan Bıyıklıoğlu’nun yanı sıra yöreye ilişkin çok sayıda kanaat önderi ve vatandaşın katılım sağladığı öğrenildi.

whatsapp-image-2022-07-05-at-12.01.09-(1).jpeg

 

 Prof. Dr. Sabit Adanur’un doğduğu yöre olan Özdil ve çevresine yönelik ilgisi dışında, ayrıca Türkiye ve Trabzon ili özelinde çeşitli hususlarda da bilgiler edindi. Programda bulunun bazı akademisyen ve öğretmenler aracılığı ile özellikle ülkemizde İlköğretim, Ortaöğretim ve Yükseköğretime dair çalışma ve gelişmeler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Öte yandan Özdil merkezinde mevcut olup, Türkiye’nin her yerinden yatılı öğrenci barındıran 120 yatak kapasiteli Kur ’an Kurusunu da bizzat gezerek, modern ilimlerin yanında, dini ilimler konularında da ilgililerden brifing aldığı öğrenildi.  

Bu haber toplam 652 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim