• İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

“Ali Fuat Başgil, Eğitime Büyük Önem Verdi”

“Ali Fuat Başgil, Eğitime Büyük Önem Verdi”
Koronavirüs tedbirleri kapsamında "Evde kal Türkiye" çağrısına uyan TYB Gençlik birimi üyeleri çalışmalarını çevrimiçi olarak sürdürüyor.

TYB’li gençler, “Üstadları An(l)ıyor” programı çerçevesinde 24.04.2020 tarihinde çevrimiçi olarak; düşünce dünyamızın önemli fikir ve ilim adamlarından Ordinaryüs Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'i anma programı gerçekleştirdi.

Öğretim Üyesi Salih Zeki Haklı’nın konuşmacı olarak katıldığı programda Ali Fuat Başgil'in "Gençlerle Başbaşa, Türkçe Meselesi, Din ve Laiklik” ve diğer kitapları bağlamında değerlendirmeler yapıldı.

Gençlerin büyük ilgi gösterdiği çevrimiçi toplantıda konuşan Salih Zeki Haklı yaptığı konuşmada, “Başgil, Türk insanının eğitimine önem vermiştir. 40 kitabı 500'e yakın makalesi olduğunu ve birçok öğrenci yetiştirdiğini biliyoruz. Kendi hayatıyla örnek olan bir isim olan Ali Fuat Başgil; yaşadığı topluma faydalı olmaya çalışan bir isimdir. Öğrencilerinin yetişmesine ve gelişimine önem vermiş,  öğrencileriyle yakın ilişki halinde olmuştur. Başgil'in eserlerinde başarı ve mutluluğun anlamsal boyutları ve hayatı da kapsaması söz konusu olmuştur. Bir hukukçu ve siyaset bilimci olmanın yanı sıra Başgil, devletin nasıl örgütlenmesi gerektiği, kişisel yeterlilik, ideal insan ve toplum konularının yanı sıra dil meselesi üzerinde de eserlerinde okuyucuya yol gösterdi.” dedi.

Bu haber toplam 765 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim