• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

BengiSU dergisinin 6 . sayısı çıktı

BengiSU dergisinin 6 . sayısı çıktı
“BengiSU”, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sular İdaresi’nin kültür, sanat ve edebiyat dergisi olarak yayımlanıyor.

Dördüncü yılında altıncı sayısı çıkan derginin sahibi GASKİ Genel Müdürlüğü adına Hüseyin Sönmezler, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü Osman Yücel, Genel Yayın Yönetmenliği Mehmet Açıkgöz ve Editör ise Zeynep Rana tarafından yürütülüyor.

Bir kurum dergisi olmasına rağmen, her sayısında, hikâye, şiir, deneme, araştırma ve röportajların yer aldığı derginin bünyesinde edebiyatçı ve kültüre ilgi duyan isimler var.

Gaziantep'in kültür, sanat ve edebiyat birikimini ülke gündemine taşımak ve tarihe not düşmek için yola çıkan bu isimler kendilerine, GASKİ- Kültür Sanat Platformu “Mavi Okumalar” adını vermişler.

“BengiSU”, nun altıncı sayısının kapağında; “Cesaretimiz vardı oysa yaşama dair/ Arkası yarına kaldı hep çocukluğumuzun” mısralarıyla deprem resmedilmiş. 

Altmış altı sahifeden oluşan dergi Fatma Şahin’in “Gelenek Perspektifinden Kısa Bir Düşünce” başlıklı yazısıyla başlıyor.

Gelenek ve modernizim kavramlarının toplumsal değişim süreci de dikkate alınarak açıklandığı ufuk açıcı metinde ortak kültür ve üretim süreçlerine de vurgu yapılmış.

İlber Ortaylı ile yapılan röportajın da yer aldığı dergide eseri bulunan diğer yazarlar ise:  Hüseyin Sönmezler, Zeynep Rana, Tacattin Şimşek, Tayyip Atmaca, Yusuf Özdoğan, Şahin Taş, Cengiz Çoşkun, Sezer Baydar, Elif Örüm, Yasin Mortaş, Eda Durmaz, Suat Sönmez, Memik Kömekçi, Oruç Elmas Dadaşi,Okan Alay, Abdurrahman Adıyan, Basri Doğan, Galip Çağ, Mehmet Durmaz, Muhammed Said Kahya, Yusuf Ali A. , Atilla Manaslı, Ahmet Hasan Atar, Mehmet Rutkay Açıkgöz.

Günümüzde edebiyat dergilerinin mali sıkıntılar nedeniyle yayınlamada zorluk çektikleri bir zamanda; kapak tasarımından, kâğıt kalitesine, yazar kadrolarından, konuları ele alış şekillerine varana değin  özgün, iyi ve itinalı çalışmalarını sürdürerek yazar okur buluşmasına katkı sağlayan BengiSU ekibi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

BengiSU İletişim için:

GASKİ Genel Müdürlüğü İncili Pınar Mah.

Kıprıs Cd. No:1/A Şehitkamil/ Gaziantep

Tlf: 0342 2111300

 

Mahmut Erdemir

 

 

 

Bu haber toplam 417 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim