• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun
Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen bir Berat gecesini daha Cenâb-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle idrak edecek olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün, insanlık önemli bir süreçten geçiyor; Koronavirüsün neden olduğu vefat ve belirsizlik nedeniyle dünyanın dört bir yanında yaşayan, farklı din, dil ve milletlerden insanların çaresizlik içinde, feryat sesleri yükselmeye devam ediyor.

Gözle görünemeyecek kadar ufak olan bir virüs, dünyayı teslim aldı. Bilim adamları, ilaç firmaları, aşı araştırma merkezleri bir çare umuduyla hummalı bir çalışmayı yürütüyorlar.

Olanları doğru okuyup doğru düşünmemiz gerek. Düşünmekle de kalmayıp insanlığın bir imtihandan geçtiği gerçeğini unutmamız gerekir.

Dünyanın neresine bakarsanız bakın; kan, gözyaşı, acı, katliam, vahşet, şiddet, terör, çocuk ölümleri var. Mazlumların ahı duyulmadıkça, yapılanlara göz yumuldukça zalimlerin zulmü de artarak devam ediyor. Aslında tüm bu olup bitenlere bakınca; insanlık kendi eliyle “koronavirüse davetiye” gönderdi dersek çok da abatmış olmayız.

Elbette süreçten, değişim ve dönüşümden bir takım dersler çıkarmak durumundayız. Biz Müslümanlar biliyoruz ki; Beratın ilk şartı, kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir.

Bu itibarla Berat; her türlü sıkıntıdan, hata ve günahtan, insana yakışmayan tutum ve davranıştan “berat etmek” için eşsiz bir fırsattır. Mübarek geceyi bu düşüncelerle idrak etmeyi, özümüze dönmeyi, hakkın yanında yer almayı, silkelenme ve yenilenmeyi Allah hepimize nasip etsin inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle, Koronavirisü başta olmak üzere; milletimizin ve tüm insanlığın her türlü dert ve sıkıntıdan, savaş, kargaşa ve kaostan berî olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 

 

                                                                Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN
                                                           Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı
Bu haber toplam 715 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim