• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

'Çanakkale Mehmet Âkif için çok önemli'

'Çanakkale Mehmet Âkif için çok önemli'
Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve spor kulübü ÇAFAD tarafından Gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı “Prodes” tarafından desteklenen “Âkif Dostu Şehirler Projesi” çerçevesinde bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Çanakkale İl Halk Kütüphanesi, İstiklâl Marşının Kabulünün 100. yılında Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve spor kulübü ÇAFAD tarafından Gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı “Prodes” tarafından desteklenen “Âkif Dostu Şehirler Projesi” çerçevesinde bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikte,  Millî Şair Mehmet Âkif Ersoy Sohbetleri, Âkif sergisi ve Âkif Şiirleri konseri gerçekleştirildi. Âkif şiirleri konseri öncesinde konuşma yapan ÇAFAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Selim Yazan, “Mehmet Âkif Ersoy hayatında yer etmiş çok sevdiği birkaç parçamız burada icra edilecek. Çanakkale Mehmet Âkif Ersoy için çok önemli” dedi.  

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve spor kulübü ÇAFAD tarafından gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı “Prodes” tarafından desteklenen “Âkif Dostu Şehirler Projesisinin” Çanakkale ayağı Çanakkale İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Halk Kütüphanesi, İstiklâl Marşının Kabülünün 100. Yılında Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve spor kulübü ÇAFAD tarafından Gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı “Prodes” tarafından desteklenen “Âkif Dostu Şehirler Projesi” çerçevesinde bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Etkinliğe Çanakkale Vali İlhami Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, HALKSAM Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şenol, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Akademisi Müdürü Erdinç Ertüzün, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) Başkanı Selim Yazan ve izleticiler katıldı. Âkif Dostu Şehirler Projesisinin Çanakkale ayağında ilk olarak Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kurtoğlu tarafından Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve çalışmaları ile ilgili söyleşi yapıldı. Söyleşinin sonunda ÇAFAD adına Kurtoğlu’ na plaketini Çanakkale Valisi İlhami Aktaş verdi.

Âkif Söyleşilerinin ardından Millî Şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşamı boyunca güftesini yazdığı 12 parçadan bazıları Çanakkale İl Halk Kütüphanesinde seslendirildi. Âkif şiirleri konseri öncesinde Konuşma yapan ÇAFAD Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörü Selim Yazan “ Bu etkinliğimizde Mehmet Âkif Ersoy’un Şiirlerinden derlenmiş bestelerin icrasını gerçekleştireceğiz. Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un 12 eseri var. Bu eserlerden birçoğu neoklasik seklinde bestelenmiş. Bizler değerli hocalarımız bestekârlarını bizzat arayarak notalarını isteyerek parçaları sizlere icra edecekler. Millî Şair Mehmet Âkif Ersoy’ un bestelerinden oluşmuş 4 eseri repertuvarımıza aldık. Mehmet Âkif Ersoy hayatında yer etmiş çok sevdiği birkaç parçamız yine burada icra edilecek. Çanakkale Mehmet Âkif Ersoy için çok önemli.” dedi.

Ardından Âkif şiirleri konseri başladı. “Âkif Dostu Şehirler Projesi” çeşitli illerde devam edecek.

Dilek Akşen
Kaynak :Burası Çanakkale
https://www.burasicanakkale.com.tr/haber/35787-canakkale-mehmet-Âkif-icin-cok-onemli

Bu haber toplam 278 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim