• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Doğan, bu topraklarda yetişen bir münevverimizdir

Doğan, bu topraklarda yetişen bir münevverimizdir
Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TYB Gençlik Biriminde görev yapan gençler, “70. Yaş Yılında Dr. D. Mehmet Doğan Saygı Gecesi” düzenlediler.

29.12.2017 tarihinde Ankara’da The Green Park otelde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Doğan’ın kültür, sanat, edebiyat alanında yaptığı çalışmalar ve özel hayatından kesitlerin yer aldığı sunum katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Saygı Gecesinde bir de panel düzenlendi.

Hüseyin Türk’ün yönettiği panelde, Muhammet Ümit Çifti, Rabianur Akmaz, Büşra Konaktaş ve Merve Aksakal, yaptıkları konuşmalarda Doğan’ın eserleri ve kültür sanat anlayışını anlattılar.

Katılımcıların büyük bir ilgi ile dinledikleri panelden sonra Erbay Kücet, Bekir Soysal, Mehmet Nezir Gül, AYBÜ’den Prof. Dr. Fatih Uşan, Prof. Dr. Kudret Bülbül, Celil Güngör, Ahmet Fatih Gökdağ ve İbrahim Eryiğit, D.Mehmet Doğan’la ilgili birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar, anılarını, Doğan’ın insanlara, olaylara, hayata bakışını, kültür, sanat ve edebiyat alanındaki başarısına ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Daha sonra kürsüye gelen TYB Genel Başkanı Arıcan’ da yaptığı konuşmada, “Ben, D. Mehmet Doğan’ı bu toprakların yetiştirdiği bir münevver bir mütefekkir olarak görüyorum.  O; yazan, okuyan, istikametinden şaşmadan yürüyen, yazdığı gibi yaşayan bir ak sakallı değerimizdir ve biz de onun öğrencileriyiz. dedi.”

img_3781.jpg

Günümüzde yaşayan değerlere gerekli vefanın gösterilmediğini, toplumun geleceği için çalışmış kişilerin vefatlarından kırık elli hatta yüzyıl sonra  ancak değer ve kıymetinin bilindiğini  belirten Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Doğan duruşu ve istikameti nedeniyle bizim için bir çok önemli bir değerdir. O’nu yaşarken anmak ve anlamak durumundayız. Bugün bu imkanı bizlere sağlayan değerli TYB Gençlik Birimine teşekkür ediyorum.”

Programın sonunda bir konuşma yapan D. Mehmet Doğan, “Bu gün burada dostlarımla bizi bir araya getiren TYB Gençlik Birimine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, gençlerimize de şunu söylemek istiyorum. Hayatta başarılı olmak için, yaptığınız işler için bir hesabın içinde olmayın. Ümidinizi hiçbir zaman kaybetmeyin ve belirlediğiniz istikametinizden de şaşmayın.”  

img_3825.jpgDoğan, konuşmasında ilk kitabının 1975 yılında yayınlanan Batılılaşma ihaneti olduğunu ve o tarihten itibaren iyi ve doğru olduğuna inandığı konular üzerinde yazmaya ve konuşmaya gayret ettiğini belirtti.

Saygı gecesine; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, Genel Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdag, Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Zengin, TYB Vakfı 2.Bakanı İbrahim Ulvi Yavuz,  AYBÜ’den Prof. Dr. Fatih Uşan, Prof. Dr. Kudret Bülbül ve ebru sanatçısı Bekir Soysal katıldı.

Saygı gecesinde, AYBÜ Türk Müsikisi Devlet Konservatuarı sanatçıları Türk müziğinin sevilen eserlerinden enstrümantal mini bir konser verdiler.

img_3605.jpgimg_3463.jpgimg_3514.jpgimg_3498.jpgimg_3493.jpgimg_3503.jpgimg_3881.jpg

Bu haber toplam 2924 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim