• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Doğu Türkistan Çalıştayı Sonuç Bildirgesi

Doğu Türkistan Çalıştayı Sonuç Bildirgesi
Başta Çin Hükümet yetkililerine, ilgili devletlere, uluslararası insan hakları kuruluşlarına, Türkiye'deki ve dünyadaki basın yayın organlarına gönderilmek üzere beş dilde “Doğu Türkistan Çalıştayı Sonuç Bildirgesi" hazırlandı.

Türkiye Yazarlar Birliği; Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Doğu Türkistan'da insan hakları ihlallerinin müzakere edilerek değerlendirilmesi amacıyla;  akademisyenler, yazarlar, tarihçiler, gazeteciler ve Doğu Türkistan üzerine çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin katıldığı “DOĞU TÜRKİSTAN ÇALIŞTAYI” düzenledi.

Programda; Doğu Türkistan'da neler oluyor? Uygur Türklerinin yaşadıkları sıkıntılar neler? Çin, Doğu Türkistan'da ne yapıyor? Soy kırım iddiaları doğru mu? Dünya bu çığlığa neden sessiz kalıyor gibi önemli sorulara cevaplar arandı.

Başta Çin Hükümet yetkililerine, ilgili devletlere, uluslararası insan hakları kuruluşlarına, Türkiye'deki ve dünyadaki  basın yayın organlarına gönderilmek üzere beş dilde “Doğu Türkistan Çalıştayı Sonuç Bildirgesi" hazırlandı.

Okumak İçin: https://www.tyb.org.tr/d/file/dogu-türki̇stan-çaliştayi-bi̇ldi̇rge.pdf

Bu haber toplam 2761 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim