• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

“Doğu Türkistanlılar Türkiye Yazarlar Birliği'ne müteşekkirdir”

“Doğu Türkistanlılar Türkiye Yazarlar Birliği'ne müteşekkirdir”
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TRT Uygurca Masası’nda mütercim spiker olarak görev yapan Mirkamil Kaşgarlı ’yı üniversitedeki makamında kabul ederek bir süre görüştü.

18 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen ziyarette TYB’nin Uygur Türklerine olan ilgisi ve gerçekleştirdiği faaliyetleri için Genel Başkan Arıcan’a teşekkür eden Mirkamil Kaşgarlı; “Bugün, Doğu Türkistan’da insanlık dramı yaşanıyor. Eğitim, inanç, kültür ve çalışma hakları başta olmak üzere kardeşlerimizin yaşama hakkı ellerinden alınıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen insan hakları ihlallerine hiçbir devlet hiçbir kurum ve kuruluş dur diyemiyor. Gerçekleştirdiği faaliyetlerle konuyu gündemde tutan, Çin Devlet Başkanı   başta olmak üzere insani yardım kuruluşlarına mektup yazarak baskıların sona erdirilmesini isteyen  Türkiye Yazarlar Birliği’ne destek ve hassasiyeti için müteşekkiriz” dedi.

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Genel Başkan Arıcan konuşmasının devamında, “Bölgeden gelen haberlerin yanı sıra Türkiye’ye sığınan göçmenlerin anlattıklarından Doğu Türkistan’da çocuk, yaşlı, kadın, erkek tüm nüfusun  baskı altında yaşadıklarını anlıyoruz. Soydaşlarımız bağımsızlık mücadelesinden öte bir yaşam mücadelesi verdiklerini görüyoruz. Buna dünya sessiz kalsa da biz sessiz kalamayız. Canları pahasına değerlerini korumaya çalışan kardeşlerimizin, soydaşlarımızın acısını yüreklerimizde hissediyoruz” dedi.

Mirkamil Kaşgarlı ziyaretin anısına, Genel Başkan Arıcan’a “Doğu Türkistan” bayraklı atkı, çini tabak ve Uygur şapkası hediye etti.

32af0c59-813d-4dc0-857d-28ff0a18fd9f.jpg

Bu haber toplam 541 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim