• İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Dr. İsrafil Kuralay: Filistin’de gazeteci olmak

Dr. İsrafil Kuralay: Filistin’de gazeteci olmak
Filistin Gazeteciler Sendikası, işgalci terörist İsrail’in Gazze saldırılarında 66 gazetecinin öldürüldüğünü, ikisinin kayıp olduğunu ve 31 gazetecinin ise İsrail hapishanelerinde tutulduğunu açıkladı.

Bütün dünya meslek örgütleri bu cinayetleri kınadılar. Ama sonuç değişmiyor. İsrail bir taraftan gazetecileri öldürüyor diğer taraftan kendisini destekleyen basın kurumları aracılığıyla yalan haberler yaymaya devam ediyor.

Burada Türkiye’deki basın yayın kuruluşlarını tebrik ediyorum. Filistin konusunda çok başarılı bir imtihan verdiler. Kamu yayıncıları TRT, Anadolu Ajansı, dezenformasyona karşı olağanüstü başarılı çalışma yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yalan haberci İsrail’i perişan ettiler. Özel yayın kuruluşlarının da insanüstü çabaları takdire şayandı. Bu durumun farkında olan işgalci hainler, Türk gazetecileri tehdit ve sindirme yoluyla çalışamaz hâle getirmeye çalıştılar ama onlar; canla başla doğruları dünyaya duyurdular.

Özellikle Amerika ve Avrupa basınında sermaye sahipleri siyonist olan ya da onların kontrolündeki kuruluşlarda çalışan haberciler zor durumdalar. Bir taraftan gerçeği görüyorlar diğer taraftan ekmek teknelerini terk etmek istemiyorlar. Bu korkunç dram karşısında dayanamayıp patlayarak birkaç cümle edenler, aykırı soru soranlar kendilerini kapının önünde buluyorlar.

Bu sindirme hareketleri sadece haberciler için geçerli değil, medyanın bütün alanlarında aynı durum yaşanıyor. Amerika’da Filistin’e destek verdiği için Susan Sarandon oyuncu kadrosundan çıkarıldı. Sarandon, sosyal medya hesabından çok anlamlı bir mesaj yayınlamış; “Gazze’de olanları önemsemeniz için Filistinli olmanıza gerek yok. Filistin’in yanındayım. 

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/filistinde-gazeteci-olmak

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim