• İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Erbakan siyaseti cihad olarak görüyordu!

Erbakan siyaseti cihad olarak görüyordu!
TYB Gençlik birimi vefatının 7. sene-i devriyesinde Erbakan'ı anma programı düzenledi. Program 28 Şubat salı akşamı 18:30'da İbrahim Halil Çelik ve Abdülkadir Özkan'ın konuşmaları ile yapıldı.

Program yöneticisi Uğur Öğüt Erbakan'ın siyaseti cihad olarak gördüğünü anlattı ve sözü misafirlere bıraktı. 

Abdülkadir Özkan günün anısına arşivinden çıkardığı bir fotoğrafı İbrahim Halil Çelik'e hediye etti. İbrahim halil Çelik'in Şanlıurfa Halk Eğitim Müdürü olduğu zamanlarda Abdülkadir Özkan'a şehir rehberliği yaptığı zamanlardan kalan fotoğraf aralarında yaşanan hatıraları hatırlatan güzel bir hatıra olarak kaydedildi. Konuşma orucunu 25 senedir 2. defa boduğunu anlatan Özkan bunda Ferhat Koç ve İbrahim Halil Çelik'in hatrının olduğunu vurguladı. 

Özkan yaptığı konuşmada Milli Gazete'de görev alarak tanıştığı Milli görüş camisası ve Erbakan hoca ile anılarını merkeze aldı. Erbakan üzerine konuşmanın hem kolay hem zor olduğunu söyleyen Özkan, onun bilim adamı yönünü (3 senede üniversiteyi bitirmesi, 27 yaşında doçent olması vb.), devlet adamı yönünü mümin yönünü anlattı. Onun küresel güçlere karşı duruşundaki tavizsizliği de ele alan Özkan, islam dünyasını birleştimek için yaptığı çabalara da değindi. 

İbrahim Halil Çelik de anıları çerçevesinde bir konuşma gerçekleştirdi. Erbakan'ın iyi bir mümin olduğunu aktaran Çelik, onun milletini çok seven bir ümmetçi olduğunu söyledi. Milli görüşün hareketinin oldukça dışa açık bir hareket olduğunu söyleyen Çelik, siyasi fikirlerinin Erbakan ile şekillendiğini söyledi. 

dsc_0136.jpgdsc_0142.jpg

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim