Genel Başkan Arıcan: Âkif İstiklal Marşımızı Millî Mücadele'nin en zor günlerinde yazdı

Genel Başkan Arıcan: Âkif İstiklal Marşımızı Millî Mücadele'nin en zor günlerinde yazdı
Anadolu Mektebi; “Cumhuriyetin Yüzyıllık Birikimi” etkinlikleri kapsamında, 13 Mart 2023 tarihinde Milli Kütüphane Konferans Salonunda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma paneli düzenledi.

Anadolu Mektebi Kurucusu Prof. Dr. Sami Güçlü’nün de katıldığı programda, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve şair, yazar Osman Özbahçe de değerlendirme konuşması yaptılar.

Mehmet Akif Ersoy okumalarını tamamlayan üniversite ve lise öğrencilerinin, “İstiklâl Marşı’nda Milliyet ve Hürriyet Tasavvuru”, “Milli Mücadele ve Mehmet Akif”, “Mehmet Akif’in Dili”, “Mehmet Akif’te Ahlak” konulu konuşmaları büyük ilgi gördü.

Genel Başkan Arıcan yaptığı konuşmada; İstiklal şairimiz Âkif’in hayatı, düşünce dünyası, eserleri ve İstiklal Marşını yazma süreci hakkında bilgiler verdi.

2-(4)-009.jpg

Âkif’in, TBMM tarafından talep edilen İstiklal Marşı'nı hiçbir menfaat kabul etmeden yazdığını ve milletimize armağan ettiğini, İstiklal Marşı'nın kabulünün üzerinden 102 yıl geçtiğini ve bu süre içinde marşımızın önemini ve değerini hep koruduğunu ifade eden Arıcan, “Her bir satırı büyük bir anlam taşıyan marşımız Millî Mücadele'nin en zor günlerinde yazıldı,  acı ve zor günlerden nasıl kurtulacağımızı bize anlatıyor.” diye konuştu.

3-(3)-007.jpg

 

 

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim