• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Genel Başkan Arıcan: Âkif münevver ve dava adamıydı

Genel Başkan Arıcan: Âkif münevver ve dava adamıydı
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi Başkanlığı’nda "Örnek Bir Şahsiyet Olarak Mehmet Akif" konulu konferans verdi.

 “Ersoy’un millî ve dinî duygularla yazdığı, milletimizin kahramanlık ve istiklal mücadelesini anlattığı  önemli eserlerinden biri de “Çanakkale Şehitlerine” başlıklı şiiridir. Bu şiirde Çanakkale şehitlerinin şan ve şerefi Bedr’in aslanları referans alınarak anlatılmaktadır.”

Akademinin, İstiklal Marşının TBMM kabul edilişinin 100. Yılı dolayısıyla düzenlediği programa yoğun bir katılım oldu.

15 Aralık 2021 tarihinde saat: 14.3o da Akademinin Ahlatlıbel’deki toplantı salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Genel Başkan Arıcan Milli Şairimizin   hayatı, eserleri ve düşünce dünyasının yanı sıra Âkif’in örnek şahsiyet olmasıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Genel Başkan Arıcan, milli şairimizin herhangi  bir yazar, herhangi bir şair, her hangi bir edip olmayıp çok güçlü bir tarih ve milli mefkûreye sahip biri olduğunu söylediği konuşmasında “Mehmet Âkif Ersoy’un millî ve dinî duygularla yazdığı, milletimizin kahramanlık ve istiklal mücadelesini anlattığı  önemli eserlerinden biri de “Çanakkale Şehitlerine” başlıklı şiiridir. Bu şiirde Çanakkale şehitlerinin şan ve şerefi Bedr’in aslanları referans alınarak anlatılmaktadır.” dedi.

Âkif’in İslam Şairi olarak Ankara’ya davet edildiğinde ülkemiz dört bir yandan işgal edilmiş, düşmanın top sesleri Ankara’dan duyulmaya başlamıştı. Diye konuşan Genel Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da olduğunda Millî Mücadeleye yazılarıyla katkıda bulunan Âkif, bu dönemde de  Anadolu'yu adım adım gezerek kimi zaman Zağnos Paşa Camisi’nde, kimi zaman Kastamonu Nasrullah Camisi’nde inancı ve imanından almış olduğu şuur  ile verdiği vaizlerle insanları milli mücadeleye inandırdı; Düşmana direnişleri için zemin hazırladı. Ülkemize konuşmalarıyla, kalemiyle hizmet etmiş olan Âkif hayatı boyunca kimseden mevki, makam istememiş, paraya pula tamah etmemiştir. Değerli arkadaşlar şiirlerinde milli ve manevi duyguları ön plana çıkaran, Âkif’in en büyük özelliklerinden biri de; Dava adamı olmasıydı..”

2-(4).jpeg3-(2).jpeg

Bu haber toplam 370 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim