• İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 14 °C
  • Konya 7 °C
  • Sakarya 11 °C
  • Şanlıurfa 12 °C
  • Trabzon 11 °C
  • Gaziantep 9 °C
  • Bolu 7 °C
  • Bursa 12 °C

Genel Başkan Arıcan: Münevverlerimizi taltif ve takdir etmeye devam edeceğiz

Genel Başkan Arıcan: Münevverlerimizi taltif ve takdir etmeye devam edeceğiz
Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2023 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri, Rami Kütüphanesi'ndeki törende sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun tebrik mesajları gönderdikleri törene Kütüphaneler Genel Müdürü Taner Beyoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz'ın yanı sıra ödül alan yazar, sanatçı ve fikir adamları ile Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Hikaye, şiir, roman gibi klasik türlerin yanı sıra elektronik yayıncılık, TV programı ve radyo programı gibi çeşitli alanlarda toplam 27 ödül sahiplerine verildi.

Ödül töreni, Doğu Türkistanlı sanatçı Rüstem Niyazi tarafından eski Türk ezgilerinin seslendirilmesi ile başladı. Ardından katılımcılara Türkiye Yazarlar Birliği'nin tanıtım filmi izletildi.

Programda bir konuşma yapan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Türkiye Yazarlar Birliği olarak 44 yıldır; Kadim medeniyetimizin önemli değerlerinden olan; Kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı, düşünce hayatımızı, geçmişteki ve günümüzdeki yazarlarımızı, sanatçılarımızı ve eserlerini gündemde tutacak, bu faaliyetlerin yapılmasına ortam hazırlayacak, farkındalık oluşturacak, yurt içinde ve yurt dışında  kalıcı etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“2023 yılında da, ülkemizde yaşanan kültür, sanat ve düşünce hayatındaki gelişmeleri yakından takip ederek değerlendirdik; ödül alacak kişi, kurum ve eserlerini belirledik.” diye konuşan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsan bildikçe, öğrendikçe, anladıkça, farkında oldukça bakış açısı değişir, idraki zenginleşir, fikirlerini özgürce ifade eder, içinde yaşadığı toplumun değerlerine saygı duyar ve davranışları bir anlam kazanır.  Bu kişisel değişim ve gelişim elbette toplumsal bir farkındalığa, toplumsal bir değişime de kapı açar. Dolayısıyla; Yazarların ve sanatçıların büyük bir titizlikle ürettikleri her bir  kültür, sanat ve edebiyat eseri toplumu derinden etkileyerek uygarlıkların gelişimine katkı sağladıkları gibi evrensel olması nedeniyle de sınırları aşarak ülkeler arasında iyi ilişkiler kurulmasına da vesile olmaktadır. Türkiye Yazarlar Birliği olarak tüm bunların farkındayız. Bu anlayış ve yaklaşımla  44 yıldır ara vermeksizin “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” nı belirleyip ödüllendiriyoruz.”

4-089.jpg

Törene katılan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu da yaptığı konuşmada, Rami Kütüphanesi'nin 250 yıllık bir yapı olduğuna işaret ederek, "Muazzam bir restorasyonla bu kışla kütüphaneye dönüştürüldü. Hizmete açıldığından bu yana geçen süreç içinde sunduğu kütüphanecilik hizmetleriyle giderek zenginleşen etkinlikler yapıldı. Burada kıymetli gayretleri ödüllendirilen ilim ehliyle birlikte olmak da gurur verici." ifadelerini kullandı.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da, 46 yıldır faaliyetlerini sürdüren birliğin her etkinliğinin kıymetli olduğunu dile getirdi.

6-049.jpg

Bıyıklı, TYB'yi gönüllülük anlayışının karargahı olarak gördüğünün altını çizerek, şunları kaydetti: "TYB, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Türkçenin ulaştığı her yere, Türk ve İslam dünyasına da mesaj vermeye devam ediyor. TYB'nin bu faaliyetlerini zihin inşası olarak görüyoruz. Türkiye'nin gelecek 50 yılında bundan daha fazla TYB'ye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Türkiye'de bağımsız, arkasında hiçbir dini ve siyasi grubu almadan yolunda yürüyen müstesna kurumlardan birisi. O yüzden birliğin çalışmalarına burada bulunan genç, yaşlı, usta demeden bütün arkadaşlarımızı omuz vermeye davet ediyorum."

7-039.jpg

Ödül alanlar adına konuşan Birnokta Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Sönmez, insanlığın çeşitli coğrafyalarda direniş halinde olduğunu ifade ederek, "Birnokta dergisi 24 yıldır her ay çıkıyor. Kağıdın ve kalemin kutsal olduğu vakitlerden sadece para olan kağıdın kutsal olduğu vakitlere geldik. Bu ortamda TYB'nin faaliyetleri çok kıymetlidir." dedi.

Organizasyona, Türkiye'nin farklı bölgelerinden ödüle layık görülen yazar, şair ve akademisyenler ve ailelileri katıldı.

p7061990.jpg

Törenin sonunda, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın yeniden ASBÜ’ye Rektör olarak atanması sebebiyle bir tablo hediye etti.

Program, ödül alan katılımcıların protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

p7062020.jpg

receptayyiperdogan-portre-03_edited.jpeg

turkiye-yazarlar-birligi-2o24-yilinin-yazar,-fikir-adami-ve-sanatcilari-odul-toreni-mesaji_page-0001-001.jpg

adsiz-095.png

prof.-dr.-sayin-musa-kazim-arican_page-0001-001.jpg

Bu haber toplam 368 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim