• İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Hatay'da 4. Ahlak Şurası Yapıldı

Hatay'da 4. Ahlak Şurası Yapıldı
Şuranın sonuç bildirgesinden: "Derinleşen bir insan meselesi olarak ahlaki kaygılarımız fiillerimizden uzaklaşmakta, ahlaki yozlaşmanın toplumda hızla yayıldığı gözlemlenmektedir"

HATAY (AA) - Hatay'da, Türkiye Yazarlar Birliği ve Ziraat Katılım ortaklığında 4. Ahlak ve İktisat Şurası düzenlendi.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güder ile çok sayıda davetlinin katıldığı, bir otelde gerçekleşen ve 3 gün süren toplantının sonuç bildirgesi yayımlandı.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, yaptığı açıklamada, ahlakın, dar ve güncel anlamıyla insanın söz ve davranışlarının uyumu, geniş ve derin anlamlarıyla ise insanın fıtratı ile hemahenk yaşaması olduğunu belirtti.

Birliğin, geleneksel ahlak şuraları dizisini gerçekleştirmeyi amaçlarından birisi olarak belirlediğini ifade eden Kala, "Ahlak Türkiye'nin ve dünyanın en önemli gündemlerinden biri olmalı ve gündemlerinden hiç düşürülmemelidir.'' dedi.

Kala, çok yoğun gerçekleşen 6 oturumda, ahlak ve iktisat ilişkilerinin tartışıldığı sonuç bildirgesi ortaya çıktığını bildirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan da şurada ahlak ve iktisat konusunda ilim ve bilim adamlarının bir araya gelerek çeşitli tartışmalar yaptığını, fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

 Devamı: http://www.milliyet.com.tr/hatay-da-4-ahlak-surasi-yapildi-hatay-yerelhaber-2281833/

Bu haber toplam 1215 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim