Hüseyin Öztürk: Mehmet Akif Ersoy Burdur’da

Hüseyin Öztürk: Mehmet Akif Ersoy Burdur’da
İstiklal ve İslam şairimiz Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 150. yılı münasebetiyle Burdur’da anılıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Mehmet Akif İnan Vakfı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin imecesiyle icra edilecek program, 5 oturumda vaki olacak ve tebliğler sunulacak.

Bugünleri görüp de şükretmemek imkânsız. Ne çileli ve çetin yollardan geçip gelindi. Nice badireler atlatıldı. Ve şimdi!

Ve şimdi millet-devlet bütünleşmesinin neticesi olarak İstiklal ve İslam şairimiz, Burdur Milletvekili olarak adını taşıyan üniversitede konuşulacak.

Merasimin icra heyetinde; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Musa Kazım Arıcan. Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın. Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım ile TYB Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı D. Mehmet Doğan var.

Hani, “Cennet mekân II. Abdülhamid Han’ı anlamak, Osmanlı’yı bilmek” denilir ya, Osmanlı’nın sonundan Cumhuriyetin kuruluşuna dek bugünleri hakiki manada idrak edebilmek için de Mehmet Akif’i anlamak gerekir.

Mütevazı olmanın sınırlarını haddinden fazla aşan ve hatta iyi de etmeyen büyük şairimiz, sağlığında ve vefatından sonra mütevazılığın insani bir erdem olduğunu reddedenler tarafından ötelenmiş, görmezden gelinmiştir.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim