• İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

III. Ahlâk Şûrası ilk gün oturumları tamamlandı

III. Ahlâk Şûrası ilk gün oturumları tamamlandı
Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin Mehmet Akif İnan anısına müştereken düzenlediği Ahlâk Şûrası Ankara Bera Otel’de dün başladı.

Özden’den sonra konuşan Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı ise İslam ve Batı Dünyasında Eğitim ve Ahlakın Görünümü başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. “Biz batı diyinve daha çok Batı Avrupa’yı anlıyoruz ama ben batının da batısı olan Amerika’ya gitmek istiyorum” dedi ve Amerika’dan yola çıkarak oranın din ve din eğitimine ne tür özgürlükler sağladığından yola çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılış oturumunun ardınan katılımcılara katılım beratları takdim edildi.

Saat 16.00’da başlayan oturuma ise Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emrullah İşler oturum başkanlığı yaptı. İlk konuşmacı  Prof. Dr. Celal Türer ve müzakereci ise Prof. Dr. Hasan Ünder idi. Ahlak’tan Eğitime başlıklı bu konuşmalarda Türer, “Gerçek olan ile tezahürü arasında bir fark olduğu için ahlâk anlaşılması zor bir kavramdır” dedi ve Ahlakın insanın içinde, eylemlerinde ve sonuçlarda başka biçimde tezahür eden karmaşık bir süreç olduğunu ifade etti.

Eğitimden ahlaka adlı başlığı altında ise konuşmacı olarak Prof. Dr. Durmuş Günay, müzakereci olarak ise Prof. Dr. Selahattin Turan yer aldılar. Günay, değerden soyutlanan varlığın içi boşaldığını, anlamsız resim boyadan ibaret olduğunu ifade etti. Turan ise “Toplumun ahlak talebi yok. Eğitim sistemimizin bir yörüngesi yok” dedi.

Yoğun bir ilgi ile takip edilen Sempozyum bugün (22 Kasım Cumartesi) 2,3 ve 4. oturumlarla devam ediyor.

ahlaksura3oturum2emrullah

ahlaksura3oturum3

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim