• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İsmail Kılıçarslan: Çeçenleri geri mi yolluyoruz?

İsmail Kılıçarslan: Çeçenleri geri mi yolluyoruz?
Sosyal medyada bir kampanyaya dönüştürülen “Çeçen sığınmacılar geri gönderme merkezlerine yollandı, Rusya’ya iade edilecekler” cümlelerine oldukça temkinli yaklaştığım doğrudur.

Temkinli yaklaştım çünkü meseleyi yaygınlaştıran sosyal medya hesaplarının bazıları bana Gazze cihadı sürerken bir çeşit “su bulandırma operasyonu” yapıyorlarmış gibi geldi.

Yeri gelmişken söylemekte fayda var. Gazze cihadı başladı başlayalı Filistin meselesinde Türkiye’nin aleyhine müthiş planlı, müthiş dikkatli kampanyalar yürütülüyor. Kampanyaların bir ucunda FETÖ, bir ucunda Türkiye’de İsrail’e çalışan bazı hesaplar, bir ucunda tarlası İran tarafından sürülmüş Saadet Partisi ve bazı başka oluşumlar var. Türkiye’nin elini zayıflatacak yahut Türkiye’nin Filistin’e duyarlı olmadığını iddia edecek her türlü operasyonu yapıyorlar. İşi, Türkiye’nin İsrail’e roket sattığı iddiasına kadar vardırdılar. Hele hele Türkiye’nin Mısır’la seneler sonra ilk temasının ardından Erdoğan ve Sisi’nin “Gazze’de ve bölgede yeni dönem” açıklamalarının ardından gemi iyice azıya aldılar.

Yine yeri gelmişken söyleyeyim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sisi ile teması beni iki bakımdan ilgilendirdi. Birincisi, insanî olarak çok kırgın, çok kırık hissettim kendimi. Tüm dünyada İhvan çizgisinin en zayıf olduğu zamana gelip çatmanın da kırgınlığı bu... Tunus’tan Suriye’ye, Mısır’dan Pakistan’a “İhvancı” diyebileceğimiz tüm siyasi hareketlenmeler cidden en zayıf dönemlerini yaşıyorlar ve bununla birlikte İran’ın İslâm beldelerinde gönlünce at oynatması gerçeği de ortada olunca diyebilirim ki bizi zor, epey zor günler bekliyor. İhvan çizgisinin toparlanması ve “anti emperyalist bir hat” olarak varlığını sürdürmesi çok ama çok kritik.

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim