• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

İstanbul`un taşı toprağı edebiyat

İstanbul`un taşı toprağı edebiyat
İstanbul, 2010 Kültür Başkenti ünvanının son haftalarını yaşarken, ajansın desteğiyle hayata geçirilen ve \'Edebiyat Mevsimi\' başlığıyla Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Edebiyat Festivali dün yapılan bir t

istanbul-un-tasi-topragi-edebiyat_7360_bİstanbul, 2010 Kültür Başkenti ünvanının son haftalarını yaşarken, ajansın desteğiyle hayata geçirilen ve `Edebiyat Mevsimi` başlığıyla Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Edebiyat Festivali dün yapılan bir törenle başladı. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Ali Ural, yüzyıllardır edebiyattan İstanbul`a, İstanbul`dan edebiyata bir akış olduğunu söyleyerek Necip Fazıl`dan, Yahya Kemal`den Ziya Osman Saba`dan ve Orhan Veli gibi edebiyatçılarımızın İstanbul için yazdıklarından örnekler verdi. İstanbul`un taşlarını Türkçenin kelimeleri olarak gördüğünü söyleyen Ural sözlerine şöyle devam etti; `Bu açıdan baktığımızda İstanbul`la doğrudan ilintili olmasa da Türk edebiyatı için atılan her adımın Türkçenin yapı taşlarına harç taşıdığını var sayıyoruz. 2. İstanbul Edebiyat Festivali`nin içerik zenginliği bu bakışın bir yansıması, Türk edebiyatının parçalanamaz bir bütün olduğunun ilanıdır.`

Açılış konuşmalarının ardından Türk Edebiyatının Üç Büyük Ustası Attila İlhan - Cahit Zarifoğlu- Faruk Nafiz Çamlıbel adlı sergi açıldı ve İstanbul ikinci kez en güzel mevsimine yeniden merhaba dedi.

Edebiyatla dolu bir hafta

Edebiyat Mevsimi kapsamında festivalin mekânı olan Kızlarağası Medresesi bugün 13.30-16.30 saatleri arasında Roman Karşısında Öykü adlı Hikaye Atölyesine; 17.00-18.30 saatleri arasında Mürekkebi Kurumadan başlığıyla genç yazar Gökhan Özcan ile yeni çıkan kitabı hakkında söyleşiye ve son olarak da 19.30`da İstanbul`da Bir Şiir Akşamı başlığıyla şiir okumalarına evsahipliği yapacak. Yarın Şebnem İşigüzel, Oya Baydar, Nazan Bekiroğlu ve Zeki Bulduk`la Romanların Unutulmaz Kahramanları söyleşileri gerçekleşecek. Yarının diğer önemli bir etkinliği ise Ahmet Cemal, Necmiye Alpay, Samed Karagöz, Tozan Alkan ve Senail Özkan`ın katılacağı Edebiyatımızda Çeviri oturumu. Daha sonra Dünya ve Türk Sinemasından Örneklerle Sinema-Edebiyat İlişkisi üzerine bir sinema gösterisi de yapılacak. Festivalde daha sonra deneme, çocuk edebiyatı, çizgi roman, halk edebiyat ve Doğan Hızlan`ında katılacağı İstanbul Türkçesi oturumları yapılacak. Festivalin son günü olan 11 aralıkta ise Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri verilecek ve 2010 Yılında Türk Edebiyatı oturumu yapılacak.

2010-12-08 Taraf http://www.taraf.com.tr

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim