• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İSTİKLÂL MARŞI’NIN 90. YILI LOGO ANKETİ SONUÇLANDI

İSTİKLÂL MARŞI’NIN 90. YILI LOGO ANKETİ SONUÇLANDI
12 Mart İstiklâl Marşı kutlamaları ile ilgili Merkez Kutlama Kurulu 90. yıl logosunu, oylamada ilk beşe giren taslaklar içinden seçti İstiklâl Marşı’nın 90. yıl logosu yıl boyunca bütün faaliyetlerde ve yazışmalarda kullanılacak.

12 Mart İstiklâl Marşı kutlamaları ile ilgili Merkez Kutlama Kurulu 90. yıl logosunu, oylamada ilk beşe giren taslaklar içinden seçti

İstiklâl Marşı’nın 90. yıl logosu yıl boyunca bütün faaliyetlerde ve yazışmalarda kullanılacak.

İstiklal Marşı’nın 90. yılı dolayısıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından hazırlattırılan logo taslakları hem TYB sitesinde hem de etkili haber ve kültür sitelerinde oylandı.

Günülü kuruluşların görüşlerine başvuruldu.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mehmet Akif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan İstiklâl Marşı’nın temel milli mutabakat metinlerimizden birisi olduğunu, anayasaların, kanunların sürekli değiştiğini, buna karşılık İstiklâl Marşımızın 90 yıldır değişmediğini vurguladı.

İstiklal Marşı günü Merkez Kutlama Kurulunun logo konusunda TYB’ne görev verdiğini,  belirten Doğan bir çok alternatif logo taslağı hazırlandığını, bunlardan 20’sinin gönüllü kuruluşların ve halkın görüşüne sunulduğunu,  logo taslaklarının bazılarında Mehmet Akif Ersoy portresi ile İlk Meclis sembollerinin öne çıkarıldığını, bazılarının ise resim ihtiva etmeyen grafikler olduğunu belirtti.

TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan, logo anketine geniş katılım olduğunu, ilk beşe giren logo taslaklarının Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında toplanan  kutlamalarla ilgili Merkez Yürütme Kurulu toplantısında oylanarak sonuca ulaşıldığını belirtti.

İstiklâl Marşı’nın 90. yılı logosu

istiklal_mars_90_yl_logo


Oylamalarda ilk beşe giren logo taslakları

1logo2logo

3logo

4logo

5logo

Bu haber toplam 4657 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim