• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

İstiklal Marşı’nın yazıldığı tarihi yapı restorasyona girdi: Türkün dirildiği ev yenileniyor

İstiklal Marşı’nın yazıldığı tarihi yapı restorasyona girdi: Türkün dirildiği ev yenileniyor
Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldığıTacettin Dergahı restorasyona girdi. İki ayı aşkın süredir AnkaraValiliği himayesinde gerçekleştirilen çalışmaların yıl bitmedentamamlanması hedefleniyor.

Ankara'nın tarihi miraslarından biri olan Tacettin Dergahı’nda (Mehmet Akif Ersoy Müze Evi), kapsamlı bir restorasyon ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Ankara Valiliği himayesinde gerçekleştirilen çalışmalar, tarihi yapıyı daha da göz alıcı hale getirmeyi amaçlıyor

TARİHİ DOKU KORUNUYOR Tacettin Dergahı'nın restorasyon çalışmaları yapının orijinal haline sadık kalınarak titizlikle sürdürülüyor. Tasavvuf kültüründe büyük önem taşıyan mekanın iç ve dış kısmında gerçekleştirilen değişiklikler, tarihi detaylar ve dokular korunarak hayata geçiriliyor. Çalışmaların bir parçası olarak tesisin yanına sıfırdan modern lavabo ve abdesthane alanları inşa ediliyor. Restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarının yanı sıra, engelli vatandaşlar için bir asansör inşa ediliyor. Bu sayede ziyaretçilere daha iyi bir hizmet sunulması hedefleniyor.

YIL BİTMEDEN TAMAMLANACAK Mekanın çevre düzenlemesinde yenilemeye gidiliyor. Çalışmalar tamamlandığında Tacettin Dergahı'nın etrafını çevreleyen alanın daha estetik ve kullanışlı hale gelmesi bekleniyor. İki ayı aşkın süredir devam eden restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Ankara Valiliği tarafından gerçekleştirilen restorasyon ve çevre düzenlemesi projesi ile başkentin tarihi ve kültürel mirasına katkı sağlanacak. Tarihi yapı çalışmaların ardından halka açılacak.

Devamı: https://www.gazeteilksayfa.com/istiklal-marsinin-yazildigi-tarihi-yapi-restorasyona-girdi-turkun-dirildigi-ev-206023h.htm

Bu haber toplam 424 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim