• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

“İstiklâl ve İstikbâl Mücadelesi Uluslararası Öğrenciler Paneli” düzenlenecek

“İstiklâl ve İstikbâl Mücadelesi Uluslararası Öğrenciler Paneli” düzenlenecek
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yazarlar Birliği “İstiklâl ve İstikbâl Mücadelesi Uluslararası Öğrenciler Paneli” düzenleyecekler.

13 Temmuz 2021 tarihindeki program iki oturum şeklinde gerçekleşecek ve açılış konuşmasını saat: 10.00 da  Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan yapacak.

TYB’nin twitter ve YouTube hesaplarından 10.30 -12.00 arasında canlı olarak yayınlanacak panelin ilk oturumu TYB Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Enes Kala tarafından yönetilecek. Bu torumun konuşmacıları ve konu başlıkları: Dr. Nazmul İslam (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi): Sivil-Asker İlişkilerinin Efsanesi ve Gerçeği: Bangladeş Demokratik Kültüründe Askeri Yönetimin Etkileri, Ertuğrul Sabuncu (Türk-Alman Üniversitesi): Alman Medyasında 15 Temmuz Yansımaları, İlaha Yusifli (Erciyes Üniversitesi): Azerbaycan’da 1995 Darbe Girişimi ve Radwa Salem (Selçuk Üniversitesi): 23 Temmuz 1952: Askerler İsyan Edince Ne Olur?

Öğretim Görevlisi ve  TYB Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin’in yöneteceği panelin ikinci oturumu 13.00 de başlayacak. Bu bölümde  konuşacakların isimleri konu başlıkları ise: Selman Çevik (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi): Algılardan Olgulara: 15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Bir Bakış Denemesi, Sheu Roniu Jimoh (Uludağ Üniversitesi): BİEFRA, Ridvan Azizi (İstanbul Üniversitesi): Makedonya Demokrasisi’nin Kara Gecesi: 27 Nisan ve Abdelgadir Teguen Arim (Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi): Darbe Üzerine Bir Bakış.

11-001.png13-001.png12-003.png

Bu haber toplam 965 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim