• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

"Kültür ve edebiyatımızın dünya çapında dolaşımını sağlamalıyız”

"Kültür ve edebiyatımızın dünya çapında dolaşımını sağlamalıyız”
TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan TYB çalışanları ile düzenlediği toplantıda, “kademeli normalleşmenin başladığı yeni dönemde Türk kültür, sanat ve edebiyatının dünya çapında dolaşımını sağlamak için gayret göstermeliyiz” dedi.

1 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinde ortaya çıkan ülkemiz dahil tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü hâlâ etkisini sürdürmekle birlikte  devletimizin aldığı tedbirler ışığında 1 Haziran 2021 tarihinden sonra virüsle mücadelede yeni  dönem başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB çalışanları ile bir araya gelerek yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Salgın sürecini fırsata çevirerek, sempozyum, panel, konferans, Safahat Okumaları, İstiklal Marşının 100. Yıl kutlamaları dahil bir çok çevrim içi faaliyette bulunduklarını ifade eden Başkan Arıcan, “Başta kurucu şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan olmak üzere değerli yönetim kurulu üyelerimiz  üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve televizyonların canlı yayınlara katılarak ülkemizin bu zor günlerinde insanlarımızın kültürden, sanattan, edebiyattan beslenmeleri, güç kazanmaları, ümitlerimizi, hayallerimizi, ruhumuzu canlı tutmak için önemli değerlendirmelerde bulundular.” dedi

Gerek genel merkez gerekse şube ve temsilciliklerde yüz yüze planlanan bir çok faaliyeti de salgın nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirdiklerini ve bu konuda çok önemli bir deneyim kazandıklarını ifade eden Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 1 Haziranla başlayan bu süreçte de hız kesmeden; Sosyal mesafe, hijyen ve temizlik kurallarına titizlikle uyarak faaliyetlerimizi devam ettireceğiz diye konuştu.

Genel Başkan Arıcan, kültür, sanat ve edebiyatın bir toplum için çok önemli olduğunu, olağanüstü dönemlerde bile tüm imkanları zorlayarak  gerçekleştirdikleri etkinlikler ve bunların sosyal medyaya yansımasıyla ilgili güzel geri dönüşler aldığını, bunun da kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Kademeli normalleşmenin başladığı yeni dönemde salgın nedeniyle yapılamayan olağan genel kurulun yapılacağını, “2020 Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"nin sahiplerine verileceğini, ulusal ve uluslararası faaliyetlerin hazırlık çalışmalarına başlanılacağını belirten Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan;

 “Dünyada kültürde, sanatta, edebiyatta ve güzel sanatlarda neler olup bitiyor? Kimin hangi alanda ne başarısı var? Bunları takip ediyor muyuz, ne kadarını biliyoruz?  Diğer yandan ülkemizde gerçekten çok değerli edebi metinler yayınlanıyor. Kültürün sanatın her alanında yayınlar yapılıyor, eserler ortaya çıkıyor. Sadece bizim değil insanlığın ortak değeri olan bu eserlerden hangi ülke insanın haberi var? Kimlere duyuruyoruz? Kesinlikle, Türk  kültür, sanat ve edebiyatının dünya çapında dolaşımını sağlamak en büyük görevimiz olmalıdır. ”diye konuştu.

Toplantıya katılan TYB Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemir, İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici, asistan Tuğba Gönülal ve dağıtım görevlisi Ahmet Doğan’a salgın sürecindeki çalışmaları ve gösterdikleri gayret için teşekkür eden Genel Başkan Arıcan, TYB’ne ait sosyal medya hesaplarının daha aktif ve sosyal paylaşım gerektiren çalışmaların yapılması konusunda  tavsiyelerde bulundu.

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim