• İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Masal, uyanık kişiye rüya göstermektir

Masal, uyanık kişiye rüya göstermektir
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi’nin bu haftaki konuşmacısı eğitimci yazar Sevil CAN’dı. Sevil CAN Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültürevinde yapılan programda “Kültürel Mirasımız Masallarımız” konusunu anlattı.

Sevil CAN konuşmasında  “Unesco’nun somut olmayan kültürel mirasın korunması sözleşmesi bağlamında masalların, korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması gereken kültürel miraslardan biri olarak kabul edildiğini söyledi. Sevil CAN “Kültürel mirasımız bizim köklerimizdir. Bir ağacı düşünelim ağacın kökleri olmazsa ne olur? Ağaç yıkılır. Ağaç gibi dimdik ve sağlam durabilmemiz için köklerimizin derin ve yaygın olması gerekir.” dedi.

            Sevil CAN “Masal uyanık kişiye rüya gösterme eğilimidir. Masalın dili imgelerdir. İçsel dünyamızın, yani ruhumuzun dili de imgelerdir. İmgelerin bize yansıması rüyalarımızdır. Rüyalarımız bize ruhumuzdan haber getirir. Rüyanın ve masalın dili aynıdır. İmgedir, semboldür. Özlemini duyduğumuz, hayalini kurduğumuz, acısını çektiğimiz şeyler bize rüyalarımız aracılığı ile görünür. Toplumlarda da özlemi duyulan, hayal edilen, ihtiyaç hissedilen her ne ise masallar aracılığı ile görünür.” şeklinde konuştu.

Masalların insanların paradigmasını ortaklaştırarak, toplumu bir fikir etrafında toplayabilecek güçte olduğunu belirtti. Masalların toplumu birleştirici gücünü vurguladı.

Programın sonunda, Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Başkanı tarafından imzalanan teşekkür belgesi ve Yazarlar Birliği yayını bir kitap, Erzincan Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Fatma ŞAHİN tarafından Sevil CAN’ a verildi.

erz2-001.jpeg

Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim