• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Mehmet Âkif 150. Yaşında 2 Bilgi Şöleni ile Burdur ve Ankara’da anılacak

Mehmet Âkif 150. Yaşında  2 Bilgi Şöleni ile Burdur ve Ankara’da anılacak
Türkiye Yazarlar Birliği “İstiklâl ve Kur'an" şairi Mehmet Âkif Ersoy’u doğumunun 150. yılında düzenleyeceği iki bilgi şöleni ile yâd edecek.

Hazırlıklarına başlanılan ve 2023 yılının Aralık ayında yapılması planlanan şölenlerde; Âkif’in hayatı, eserleri, düşünce dünyası, günümüze kadar devam eden tesirleri ve Milli Mücadeledeki rolü hakkında araştırma yapan, bildiriler sunan ve kitap yazan akademisyen, ilim adamı ve yazarlar davet ediliyor.

Burdur’da Mehmet Âkif İnan Vakfı ile ortak bilgi şöleni

Bilgi şölenlerinden birincisi Burdur’da 22-24 aralıkta yapılacak. Mehmet Âkif İnan Vakfı ile müşterek yapılacak şölen, Millî Mücadele Meclis’ine Burdur Milletvekili seçilen Mehmet Âkif’in hatırası seçildiği şehirde yâd edilecek.

2. Bilgi Şöleni Ankara'da

2. Bilgi Şöleni Ankara’da Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ile müşterek 27-29 aralıkta yapılacak. Bilindiği gibi Mehmet Âkif Millî Mücadele sırasında şimdi Altındağ Belediyesi sınırları içinde bulunan Taceddin Dergâhında ikamet etmişti.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mehmet Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi, 2006 yılında “Mehmed Âkif, Türkiye’de Modernleşme ve Gençlik” konu başlığıyla düzenlediği ilk bilgi şölenlerini devam ettirmiş, şölen kitaplarını da 9 cilt halinde yayınlamıştı. İstiklâl Marşı’nın 100. Yıldönümü vesilesiyle 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi ile müştereken 10.’cusu yapılan bilgi şöleninin kitabı da basılmıştı.

Tüm bu bilgi şölenlerindeki metinlerin kitaplaştırılması ile zengin bir külliyat oluşturulurken diğer yandan örnek bir şahsiyet olarak Mehmed Âkif ve eserleri kamuoyunun gündeminde tutuluyor.

Bu haber toplam 838 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim