• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Mehmet Âkif 150 Yaşında Bilgi Şöleni düzenlenecek

Mehmet Âkif 150 Yaşında Bilgi Şöleni düzenlenecek
Türkiye Yazarlar Birliği “İstiklal ve Kur'an" şairi Mehmet Âkif Ersoy’u doğumunun 150 yılında düzenleyeceği bilgi şöleni ile yad edecek.

Hazırlıklarına başlanılan ve 2023 yılının Aralık ayında yapılması planlanan programa; Âkif ‘in hayatı, eserleri, düşünce dünyası, günümüze kadar devam eden etkisi ve Milli Mücadeledeki rolü hakkında araştırmalar yapan, bildiriler sunan ve kitaplar yazan akademisyen, ilim adamı ve yazarlar davet edilecek.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mehmet Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi, 2006 yılında “Mehmed Âkif, Türkiye’de Modernleşme ve Gençlik” konu başlığıyla düzenlediği ilk bilgi şölenlerini devam ettirmiş, İstiklâl Marşı’nın 100. Yıldönümü vesilesiyle 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi ile müştereken 10.’cu yapılan bilgi şöleninin kitabı da basılmıştı.

Tüm bu bilgi şölenlerindeki metinlerin kitaplaştırılması zengin bir külliyat oluştururken diğer yandan  programlar örnek bir şahsiyet olarak Âkif ve eserleri kamuoyunun gündeminde tutuluyor.

adsiz-049.png

 

Bu haber toplam 2779 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim