• İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

Mehmet Beyhan: Kampüslerdeki protestolara neden tahammül edilmedi?

Mehmet Beyhan: Kampüslerdeki protestolara neden tahammül edilmedi?
Bölgemizde art arda çok önemli iki gelişme yaşandı. Birincisi, İran Devlet Başkanı heyetiyle birlikte Azerbaycan’dan dönerken helikopterinin kaza yapma sonucu hayatını kaybetmesiydi.

 Bu konuda bizim medyamızda birçok komplo teorisi ileri sürülüyor. Ancak bizi takip eden dostlarımızı yanıltmamak için, biraz beklemenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla komşumuz İran’a geçmiş olsun diyor bu konuya şimdilik girmiyoruz ancak gelişmeleri dikkatle takip etmeye çalışacağız

İkincisi, Laheyde’ki UCM’nin 21. yüzyılın celladı Netanyahu için Savaş Suçu işledikleri gerekçesiyle tutuklama emri çıkarılması istenmesiydi. Netanyahu ve şebekesinin tutuklanması dünya barışı için şarttır. Zira ahlak ve hukuk bunu gerektirir. Bu bakımdan böyle bir sonucun çıkması umut verici bir gelişme olmakla birlikte Netanyahu’nun tutuklanmasının mümkün olup olmayacağını bekleyip göreceğiz.

Ancak bu kararın çıktığı saatlerde bile Netanyahu, Filistin’de katliamlara devam etti ve sürekli hukuktan insan haklarından bahseden batılı devletler sadece seyretti. Amerika’daki bir avuç vicdan sahibi insanlar, çeşitli üniversitelerde İsrail’i lanetliyor ve yöneticilerinden bu vahşeti durdurmalarını istiyor.

Birkaç gündür gelişmeleri Amerika’dan izliyorum. Gördüğüm kadarıyla protestocu öğrenciler, hiç değilse üniversitelerin ‘’Aprattheid’’ anlayışına sahip işgalci İsrail’le, bağlarını kesmesini talep ediyor ama ne yazık ki dinleyen yok. Öğrencilerin bu talebi, ahlaki bakımdan haklı, hukuki olarak meşru, siyasi açıdan son derece doğru bir taleptir.

Ancak barışçıl gösterilere bile tahammül edilmedi. Polisler, geçen hafta Perşembe sabahı Şikago ve DePaul Üniversi’tesindeki protestocu öğrencileri dağıttı ve iki kişiyi de tutukladı. ‘’Protestolar hiçbir şeyi değiştirmez, tüm protestoları şiddetle dağıtmalıyız’’ diye açıkladılar.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/kampuslerdeki-protestolara-neden-tahammul-edilmedi-7656/

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim