• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF BİLGİ ŞÖLENİ İLE ANILDI

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF BİLGİ ŞÖLENİ İLE ANILDI
Burdur Valisi Sn. Türker Öksüz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, Mehmet Akif İnan Vakfı ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen “Mehmet Akif 150 Yaşında" temalı Bilgi Şöleni'nin” açılış programına katıldı. 

Programda yaptığı konuşmada, "Kurucu Gazi Meclis’te Burdur Milletvekili olarak İlimizi temsil eden İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, Burdur için, Burdurlular için her zaman ayrı bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden Vali Öksüz, Akif’in hayatının ve eserlerinin tüm yönleriyle geniş bir şekilde ele alınacağı bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçen paydaş kurumlar ve stk'lara teşekkür etti.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlaması sonrası MAKÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Yunus Emre Çelik tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Açılış konuşmaları ile devam eden programda Vali Türker Öksüz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından yapıldı. 
Konuşmaların ardından program ‘Açılış Dersi’ ile devam etti. Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan “Türkiye’de Akademinin Mehmed Akif’le İmtihanı” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. 

İki gün sürecek olan "Mehmet Akif 150 Yaşında Bilgi Şöleni programı düzenlenen oturumlarla devam etti. 

Vali Öksüz yaptığı konuşmada, “Sözlerimin başında, Üniversitemiz Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen “Mehmet Akif 150 Yaşında” temalı bilgi şöleninde sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.

Programa katılmak için gelen konuklarımıza Göller, Lavantalar ve Gönüller diyarı, Teke Yöresi’nin Kültür Başkenti, Mehmet Akif’in Şehri Burdurumuza hoş geldiniz derken, hepinizi en içten duygularımla saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Kurucu Gazi Meclis’te Burdur Milletvekili olarak İlimizi temsil eden İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Burdur için, Burdurlular için her zaman ayrı bir gurur vesilesi olmuştur.
Bu vesile ile Mütefekkir gönül insanı Vatan Şairi Merhum Akif’i bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. 
 
Bu haber toplam 143 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim