• İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Murat Erdoğan: Tadımlık Kitaplar-29 2023 Mart

Murat Erdoğan: Tadımlık Kitaplar-29 2023 Mart
Selamün aleyküm Sevgili Okur,

Tadımlık Kitaplar 29. sayısında. Mart, kış mevsiminden bahara geçişin muştulandığı bir ay… Bu sene, yalnız 6 Şubat’ta yaşadığımız ve hem ülkemiz hem de dünya tarihinde az görülmüş on bir ilimizi etkileyen ağır bir depremin milletçe, ümmetçe, hatta insanlıkça yaralarının sarılmaya çalışıldığı günlerdeyiz. 24 Şubat itibarıyla yaklaşık kırk beş bin canımız deprem sırasında ruhunu teslim eyledi. Vefat edenlere Allah’tan rahmet dilerim. Artçılarıyla birlikte doksan bine yakın yaralımız bulunuyor. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Deprem sonrasında yaklaşık dört yüz elli bin kişi bölgeden tahliye edildi. Bölgeden tahliye edilen ve bölgede zor şartlar altında hayatını sürdüren kardeşlerimize Rabbimden kolaylıklar dilerim. Bu vesileyle tüm milletimize Allah’tan sabr-ı cemil ihsan eylemesini diliyorum. Hiç kuşkusuz bu zor günleri milletimiz el ele vererek geçirecek ve hataları ile eksiklerini belirleyip bir daha onlara fırsat vermeyecektir. Ders almasını bilirsek ve gereğini yaparsak bu tip afetlerden en az kayıpla kurtulabiliriz.

Mart ayı A. Kadir’in, Ömer Seyfettin’in, Kemalettin Kamu’nun, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın, Mehmet Kaplan’ın, Yusuf Ziya Ortaç’ın, Karl Marks’ın, Niyazi-i Mısri’nin, Necati Beg’in, Ceyhun Atuf Kansu’nun, Âşık Veysel’in, Goethe’nin, Stendhal’ın, Halit Ziya Uşaklıgil’in, Mithat Cemal Kuntay’ın ve adını burada anamadığımız nice edip ve düşünürlerin ruhunu teslim ettiği bir ay…

Mart ayı, tabiatın canlanmaya başladığı, hayvanatın gün ışığına çıktığı ve insanların kış mevsiminin soğuğundan bir parça da olsa kurtulduğu bir ay… Bir anlamda hayatın yeniden canlandığı bir ay… Edebiyatın çekmesinde duran nice şiirlerin, öykülerin, denemelerin, romanların, anıların, gezilerin ve incelemelerin aynı zamanda okurla buluştuğu bir ay…

Mart… Yılın uzun aylarından biri… Mübarek üç aylardan Şaban ayının çoğunlukla ağırlandığı bir ay… Aynı zamanda 23 Mart Perşembe günü Ramazan ayını da karşılayacağız inşallah.  Köken itibarıyla Yunanca-Latince olan bu kelime Türkçe’de yoğun bir kullanıma sahip. Mart ayında, Rabbim bizlere, milletimize ve tüm insanlığa güzellikler ve iyilikler ihsan eyler inşallah.

Asrın felaketinin burukluğunu tüm yönleriyle yaşadığımız mart ayında hikmet merkezli okuma yolculuğuna çıkacak tüm dostlarımıza Rabbimden selamlar diliyorum. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun bu ay.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim