• İstanbul 30 °C
  • Ankara 26 °C

Mürsel Gündoğdu: Türkiye, Türk dünyasının önünü görmesinde kilit rol oynuyor

Mürsel Gündoğdu: Türkiye, Türk dünyasının önünü görmesinde kilit rol oynuyor

Dünyada yaşanan baş döndürücü gelişmeler ile insanlığın geleceğine dair umut kırıcı durumlar, asırlar boyunca her Türk evladının hayallerini süsleyen Türk Birliği mefkuresinin bir an önce gerçekleşmesini ve hızla hayata geçmesini zorunlu kılıyor.

Uzun zamandır savaştan, sömürüden, fitneden ve kaostan beslenen dünya siyasetinin insanlığın vicdanında açtığı derin yaranın her geçen gün kanıyor olmasına inat Türk dünyası gün be gün daha da büyüyor. Türk dünyası vakit geçtikçe güçleniyor, hızla gelişip serpiliyor. Gencinden yaşlısına talebesinden çalışanına kadar Türk evlatları bugün Türk dünyasının sahip olduğu zengin tarihi mirası ve devasa kültürel potansiyelin her zamankinden daha fazla farkına varıyor.

Öyle zannediyorum ki bu konuda güçlü ve bilinçli adımlar atıldıkça Türk devletleri sadece birbirine yakınlaşıp kaynaşmakla kalmayacak aynı zamanda bu birliktelik nefesi kesilmek istenen dünyanın yaşama umudu haline gelecektir.

Türk devletleri arasındaki kültürel faaliyetler ve ziyaretler daha da artmalı ve hız kazanmalı.

Gençlerimizin zihinlerini asırlar boyunca yoğun bir Avrupa hayranlığının işgal edip süslediği hepimizin malumu. Filmlere, dizilere, şiir ve romanlara konu olan Batı şehirleri başta olmak üzere oralardaki kimi çarpık kimi şatafatlı yapı, müze ve anıtlar ile akıp giden sosyal hayat, gençlerimizin her daim ilgisini çekmiş ve onları ilk fırsatta bu yerleri ziyarete sevk etmiştir. Kuşkusuz bunda, aldıkları gayrı milli eğitimin yanında yoğun algı ve reklam çalışmalarının etkisi büyük olmuştur.

Sevindirici olan şu ki bu konuda ibre tersine dönmeye başladı.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/mursel-gundogdu/3426491-turkiye-turk-dunyasinin-onunu-gormesinde-kilit-rol-oynuyor

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim