• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Niçin önce öğretmen reformu?

Ahmet Tâlib ÇELEN

Osmanlı’nın tasfiyesinden sonra eğitim sistemimize hâkim kılınmış temel zihniyete dokunamayan bir reform, topyekûn ve köklü bir eğitim reformu denilmeyi hak edemez. O temel zihniyet de Batıcı, seküler, materyalist-pozitivist, âhiret kaygısı olmayan, İslâm’a girdiğimiz günden bu tarafa inşâ ettiğimiz şahsiyet ve hamûlemize husûsiyetle muhâlif bir zihniyettir. 

Esasen düşmanları Osmanlı’nın zâhirî varlığını bitirdikten sonra asıl ve mânevî varlığını bitirme misyonunu bu eğitim sistemine yüklemişlerdir. Eğitim hayâtımızın temeline çakılan mezkûr zihniyet (paradigma desek de olur) bu toprakları ikinci bir Endülüs yapmaya ayarlıdır. Topla tüfekle halledemedikleri Şark Meselesi’ni bitirmeyi bir de böyle deneyeceklerdir. Bu yüzden Türkiye’nin eğitim sisteminin müdâhili çoktur ve bizi bize bırakmamaktadırlar. En sonunda anladık ki bütün vesâyet kaleleri düşse bile bu meş’ûm gâyenin dış ve dışın emrindeki iç tâkipçileri inşâ ettikleri eğitim kalesini teslim etmemektedirler. Demek ki en mühim müdâfaa hattı eğitim sistemi, sistemin temeline koydukları gayr-i millî zihniyetmiş. Her şeye dokunabiliyorsunuz da bu zihniyetin hassas noktalarına dokunamıyorsunuz. Bir anda bir düğmeye basılmışçasına ayağa fırlıyorlar ve dokunma ihtimâl ve teşebbüsünü süklüm püklüm geri püskürtüyorlar. Hem de bu dokunma teşebbüsünden daha geri bir noktaya çekilmek zorunda bırakıyorlar sizi. Nasıl oluyorsa bu güçleri var. Medyada çok güçlüyüz sanıyorsunuz ama bir bakıyorsunuz elinizdeki medya dahi bu zihniyetin borusunu öttürüyor. Cumhurbaşkanımızın “Eğitim, kültür ve fikirde iktidâr olamadık” sözü bu hazîn vaziyetin ifâdesi olsa gerek. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-talib-celen/nicin-once-ogretmen-reformu-34158.html

Bu yazı toplam 424 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim