• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Prof. Dr. Musa Yıldız Ahmet Yesevi'yi anlattı.

Prof. Dr. Musa Yıldız Ahmet Yesevi'yi anlattı.
Prof. Dr. Musa Yıldız: Ahmet Yesevi Yesi'den peygamberimizle gelen ve yayılan İslam'a ayna tutuyor adeta.

TYB Kültür Sohbetlerinin Ocak ayı konuğu Ahmet Yesevi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız oldu. 

Tarkan Zengin'in yönettiği programda konuşan Yıldız, Ahmet Yesevi'nin çocukluğu, eğitimi ve çevresi ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başladı. 

Hoca Ahmet Yesevi'nin Yesi'den peygamberimizin yaydığı İslam'a adeta ayna tuttuğunu ifade eden Yıldız, Anadolunun müslümanlaşmasının Ahmet Yesevi sayesinde olduğunu ifade etti. 

Üniversite olarak Ahmet Yesevi merkezli yaptıkları çalışmalara da değinen Yıldız, çağatay türkçesi ile beraber bastıkları Divan-ı Hikmet'i mesnur eseri Fakirname'yi bastıklarını ifade etti. Beste yarışmaları, çocuk kitapları, hakemli dergi (BİLİG) gibi çalışmaları olduğunu da söyleyen Yıldız, farklı alanlarda nitelikli çalışmalar ortaya koymaya gayret ettiklerini ifade etti. 

Üniversitelerinin türk dünyası ile Türkiye arasında adet bir gönül köprüsü olduğunu da söyleyen yıldız, Ankara'da yaptıkları 13 ülkeden katılımla yapılan Avrasya Düşünce Kuruluşları Buluşması ile de bu köprüye katkı vermeye çalıştıklarını ifade etti. 

Program sonunda TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan Prof. Dr. Musa Yıldız'a programın anısına plaket verdi. Prof. Dr. Musa Yıldız ise üniversite olarak bastıkları kitapları hediye ettiler. 

dscf5661.jpgdscf5652.jpgdscf5670.jpgdscf5663.jpg

dscf5674.jpgdscf5676.jpg

dscf5678-001.jpgdscf5679.jpg

dscf5681.jpg

 

Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim