• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Safahat Okumaları Dr. Taner Namlı ile Devam Ediyor

Safahat Okumaları Dr. Taner Namlı ile Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği'nin “İstiklâl Marşı’nın 100. Yılı” faaliyetlerinden biri olan; “Safahat Okumaları” devam ediyor.

27 Aralık 2020 tarihinde başlayan ve büyük ilgi gören okumaların yirmi sekizincisi İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Taner Namlı tarafından 2 Aralık 2021 Perşembe günü yapılacak. Saat: 20.00'de başlayacak ders TYB’nin youtube ve twitter hesapları üzerinden yayınlanacak.

Milletimize fikirleri ve eserleri ile örnek olan Âkif’in ölümsüz eseri Safahat’ı, yeni kuşakların da anlayabileceği bir tarzda sadeleştirilerek günümüz Türkçesiyle anlatılan derslerde şairin sanat anlayışını, kişiliğini ve döneminin şartlarına da yer veriliyor.

twitter.com/TYB1978

youtube.com/turkiyeyazarlarbirligi

profileimage_1404.jpg1980 yılında Almanya'da doğdu. Öğrenim hayatını Elazığ'da tamamladı. Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Bu tarihten itibaren Türkçe öğretmenliği görevini yürütmektedir. 2002 yılında başladığı Yeni Türk Edebiyatı sahasındaki lisansüstü çalışmaları devam etmektedir. Halen İnönü Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde görev yapmaktadır.

Başlıca eserleri; Servet-i Fünun Edebiyatı, Tanzimat Edebiyatı, Tanzimat Edebiyatı (Şiir - Roman) olarak sayılabilir.

Bu haber toplam 430 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim