• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Safahat Okumaları Eylülde yeniden başlayacak

Safahat Okumaları Eylülde yeniden başlayacak
Türkiye Yazarlar Birliği 2021 yılı içinde gerçekleştirdiği “İstiklâl Marşı’nın 100. Yılı” faaliyetlerinden biri olan; “Safahat Okumaları”na ara verildi.

İstiklâl şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un eseri Safahat’ı anlayarak okumak ve üzerinde değerlendirmeler yapmak için düzenlenen ve ilki, 27 Aralık 2020 tarihinde Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan tarafından gerçekleştirilen okumalara yaz sezonu nedeniyle ara verildi.

Safahat’ı oluşturan her bölümüm ayrı derslerde inceleneceği “okumalar” için her hafta farklı isimler konuk oluyor.

Çevrimiçi gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören safahat okumalarında görev alanlar yazar, akademisyen ve tarihçiler: Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Hasan Akçay, Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Ekrem Bektaş, Metin Önal Mengüşoğlu, Mustafa Özçelik,  Mehmet Kurtoğlu, Ali Sözer, Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir,  Prof. Dr. Fazıl Gökçek, Dr. Âlim Kahraman, Prof. Selami Şimşek, D. Nazif Öztürk, Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş, Mahmut Bıyıklı, Prof. Dr. Bilal Kemikli ve Prof. Dr. Münire Kevser Baş,

Türkiye Yazarlar Birliği’nde Safahat'i orijinal diliyle tanımak isteyen herkes için başlatılan ve Haziran 2021 tarihi itibariyle ara verilen okumalar Eylül 2021 tarihinde yeniden başlayacak.

Safahat Okumalarının tamamını Türkiye Yazarlar Birliği'nin youtube kanalından izleyebilirsiniz.

https://youtube.com/playlist?list=PLnc-GUO13lTDOfasm9jlUsog6QwkAnJHh

Bu haber toplam 426 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim