• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Safahat Okumaları M. Sait Uluçay ile Devam Ediyor

Safahat Okumaları M. Sait Uluçay ile Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği'nin “İstiklâl Marşı’nın 100. Yılı” faaliyetlerinden biri olan; “Safahat Okumaları” devam ediyor.
27 Aralık 2020 tarihinde Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören okumaların yirmincisi Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Sait Uluçay tarafından 06.05.2021 Perşembe günü yapılacak. Saat: 21.00'de başlayacak ders TYB’nin youtube ve twitter hesapları üzerinden yayınlanacak.
 
Milletimize fikirleri ve eserleri ile örnek olan Âkif’in ölümsüz eseri Safahat’ı, yeni kuşakların da anlayabileceği bir tarzda sadeleştirilerek günümüz Türkçesiyle anlatılan derslerde şairin sanat anlayışını, kişiliğini ve döneminin şartlarına da yer veriliyor.
 
 
Mehmet Sait Uluçay
unnamed-008.jpg

1955 yılında Adıyaman ili, Kahta İlçesi'nin Salkımbağı Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokulu Kahta İlçesi'nde lise öğrenimini ise Amasya İmam-Hatip Lisesi'ne tamamladı.

Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olan Mehmet Sait Uluçay, 1975 yılından itibaren muhtelif zamanlarda Hergün, millet gazetelerinde ve Türk Edebiyatı Dergisinde çalıştı Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra teşkilatında memurluk, müftülük şefi, murakıplık görevlerinde bulundu.  İki yıl süre ile öğretmenlik yaptı. On yıl süre ile Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü'nde şube müdürü ve il müdürü olarak çalıştı. 2000- 2012 yılları arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Adıyaman Sanayi ve Ticaret İl Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda bakanlık müşaviri ve araştırmacı görevlerinde bulundu.

Yazı hayatına lise yıllarında başladı. Yazı ve şiirleri Yeşilırmak, Hür Fikir, Millet Örnek Yazılar, Yedi İklim Dergilerinde, Hizmet, GAP Olay, GAP Gündemi, Adıyaman Söz, Olay, Kalem gazetelerinde yayınlandı.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Yönetiminde yer aldı. TYB Adıyaman Şube başkanlığı yaptı. Halen Ankara Şube Başkanlığını yürütmeye devam etmektedir. Yayınlanmış iki şiir kitabı bulunmaktadır.  Ayrıca, Kalkınmada Öncelikli Yörelerde Organize Sanayi Bölgelerinin önemi, Teşvik Unsurlarının Yarattığı Katma Değer ile Teknoloji Transferleri ve Teknoloji Transfer Ofisleri adlı Raporları yayınlandı.

Evli, 4 çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim