• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Safahat Okumaları Prof. Dr. Münire Kevser Baş ile Devam Ediyor

Safahat Okumaları Prof. Dr. Münire Kevser Baş ile Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği'nin “İstiklâl Marşı’nın 100. Yılı” faaliyetlerinden biri olan; “Safahat Okumaları” devam ediyor.
27 Aralık 2020 tarihinde Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören okumaların kırk dördüncüsü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Münire Kevser Baş tarafından 24.03.2022 Perşembe günü yapılacak. Saat: 20.00'de başlayacak ders TYB’nin youtube ve twitter hesapları üzerinden yayınlanacak.
 
Milletimize fikirleri ve eserleri ile örnek olan Âkif’in ölümsüz eseri Safahat’ı, yeni kuşakların da anlayabileceği bir tarzda sadeleştirilerek günümüz Türkçesiyle anlatılan derslerde şairin sanat anlayışını, kişiliğini ve döneminin şartlarına da yer veriliyor.
 
 

img_0818-son.jpgProf. Dr. Münire Kevser BAŞ

1971 yılında Kayseri’de doğdu. Lisans öğrenimini (1996) Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde, yüksek lisans (1999) ve doktora (2005) çalışmalarını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Çalışma alanıyla ilgili araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere 2000 yılında Ürdün’de; misafir öğretim üyesi olarak 2004-2006’da Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi’nde bulundu. 1996-2010 yılları arasında MEB bünyesinde öğretmen olarak çalıştı. 2010 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Hâlen, 2011 yılında geçiş yaptığı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Aile ve Toplum Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Diriliş Taşları -Sezai Karakoç’un Düşünce ve Sanatında Temel Kavramlar- adıyla yayınlanmış olan doktora tez çalışması, 2008 yılında Türkiye Yazarlar Birliği İnceleme Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca yazarın Sezai Karakoç Şiirinde Metafizik Vurgu, Çocuk ve Allah’ın Poetikasının İzindeMetin ile Hayat Arasında Sancılı Bilinçler-Cihan Aktaş Romanında Yeni Dindar Kadın isimli kitapları ile modern Türk edebiyatı alanına ilişkin makaleleri bulunmaktadır.

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim