• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Safahat Okumaları Prof. Dr. Nazım Elmas ile Devam Ediyor

Safahat Okumaları Prof. Dr. Nazım Elmas ile Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği'nin kuruluşunun 45. yılı dolayısıyla yaptığı pek çok faaliyetlerden biri olan “Safahat Okumaları” devam ediyor.
Safahat Okumalarının elli dördüncü dersi Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas tarafından tarafından 22.03.2023 Çarşamba günü yapılacak. Saat: 19.00'da başlayacak ders TYB’nin youtube kanalı üzerinden yayınlanacak.
 
Milletimize fikirleri ve eserleri ile örnek olan Âkif’in ölümsüz eseri Safahat’ı, yeni kuşakların da anlayabileceği bir tarzda sadeleştirilerek günümüz Türkçesiyle anlatılan derslerde şairin sanat anlayışını, kişiliğini ve döneminin şartlarına da yer veriliyor.
 

_nazim-9578.jpgProf. Dr. Nazım Elmas

Giresun’da doğdu. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1980 yılında mezun oldu. Liselerde edebiyat öğretmenliği yaptı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden 1992 yılında mastır derecesi aldı.  1993 yılında Giresun Eğitim Fakültesi’nde okutman olarak göreve başladı. Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda sürdürdüğüm doktora çalışmasını 1997 yılında aynı üniversitede tamamladı. 2003-2007 yıllarında Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. Müdürlüğünün son yılında Milli Eğitim Bakanlığında Milli Eğitim Akademisi kanun tasarısı ve yapılandırılması ekibinde görev aldı.

2008 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent oldu. 2011 yılı Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı görevlendirmesiyle Almanya’ya gitti. İki yıl süreyle Almanya’da Berlin ve Leipzig’deki Türkoloji Enstitülerinde Türk Edebiyatı ve Türkçe dersleri verdi. 2017 yılında Profesör oldu ve halen  Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesinin dekanlığını yürütmektedir. Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Cahit Zarifoğlu - Eserlerinin Tematik İncelenmesi (2000), Hisli Yürek - Mehmet Akif’in Şiir Sanatı (2000), Romana Doğru (2010), Romanın Kapıları 2010, Muhaberat ve Muhaverat - Ahmet Mithat – Muallim Naci ( Yayına Hazırlama ve Çeviri yazı) (2010), Hikayenin Öyküsü (2017) adlı kitapları yayınlanmıştır. Ayrıca kitaplarda bölümler hazırlayarak, editörlük yaptı. Sanat ve edebiyat konulu birçok makale, araştırma yazıları yazdı, bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Evli ve dört çocuk babası. Son olağan genel kurulda Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şube Başkanlığına seçildi.

Bu haber toplam 3005 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim