• İstanbul 31 °C
  • Ankara 28 °C

Selçuk Türkyılmaz: Yahudiler Siyonistlerle savaşır mı?

Selçuk Türkyılmaz: Yahudiler Siyonistlerle savaşır mı?
Garaudy, Siyonistlerin Yahudilerden farklı olarak 1941-42 yılına kadar Hitlerle işbirliği hâlinde olduklarını ayrıntılı bir şekilde anlatır.

Önceki yazıda ifade ettiğimiz gibi Fransa’dan başlayarak Almanya ve ABD-İngiltere yasakçı zihniyeti temsil eden ülkeler olarak Siyonistlerin açtığı yoldan gittiler ve Filistin taraftarı öğrenci hareketlerini zor kullanarak bastırmaya çalıştılar. Sıralanan ülkeler Siyonistlerle birlikte öğrencileri antisemit olmakla suçladı. Hâlbuki Garaudy oldukça anlaşılır bir şekilde Yahudilik ve Siyonizm’i birbirinden ayırmıştı. Bugün öğrenci hareketlerine katılanlar da aynı yolu takip ederek Siyonizm ve Yahudilik arasına oldukça net bir çizgi çiziyorlar. Bu çerçevede İsrail’in varlığının kolonyalist bir ideoloji olarak Siyonizm’le ilişkilendirilmesi son derece önemlidir.

Garaudy ileri sürdüğü fikirleri belirginleştirebilmek için Martin Buber gibi Yahudi kimliği ile öne çıkan çok meşhur yazarlara atıf yapmıştı. Çünkü onlar da Siyonistleri kolonyalizmin ve emperyalizmin temsilcileri olarak görüyorlardı. Bu bakımdan Siyonizm hareketine bağlı terör örgütlerinin 1942’ye kadar Hitler ile işbirliği yapmalarında yadırganacak bir durum yoktur. Garaudy’ye göre Siyonistler, Yahudileri kurtarmakla uğraşmamışlar, bilakis kolonyalist ve emperyalist bir proje olarak İsrail devletini kurmak istemişlerdi. Yahudilerin çok önemli bir kısmının bu projeye karşı çıkmalarının asıl sebebi de buydu. Özellikle 1950’lerden sonra Siyonizm’e itiraz eden Yahudilerin sayısı azalsa da “İsrail’in kolonyalist ve emperyalist doğası” hiçbir zaman değişmedi.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/selcuk-turkyilmaz/yahudiler-siyonistlerle-savasir-mi-4622876

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim