• İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Konya 20 °C
  • Sakarya 20 °C
  • Şanlıurfa 27 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Bursa 19 °C

Sevil Nuriyeva'dan: Türkiye ve Orta Asya

Sevil Nuriyeva'dan: Türkiye ve Orta Asya
  Türkiye’nin Orta Asya ilişkilerine önem vermesi, Türk Cumhuriyetleri ile bağlarını pekiştirmesi, bu günün parametrelerinden bakıldığında bayağı anlamlıdır.

 

Sevil_Nuriyeva-01Türkiye’nin Orta Asya ilişkilerine önem vermesi, Türk Cumhuriyetleri ile bağlarını pekiştirmesi, bu günün parametrelerinden bakıldığında bayağı anlamlıdır.

Burada önem arz eden sadece Türkiye’nin akrabaları ile ciddi projelerde beraber olmak hedefleri değildir. Ve sadece kültürel ilişkiler bazında beraberlik tahayyülü sözkonusu olmamalıdır. Türkiye 90’ların başından itibaren bu coğrafyaya duyduğu hislerini daha ileriye götürmek çabaları, dünyada bir şeylerin dizayn edildigi bir zamanda daha da anlamlıdır.

Türkiye’nin elinde bu kadar ciddi bağları varken meseleyi kültürel ilişkilerden daha da ileri götürmesini kimse yadırgayamaz.

 

Yazının devamı için: http://haber.stargazete.com/yazar/turkiye-ve-orta-asya/yazi-745149

Bu haber toplam 583 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim