• İstanbul 17 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 17 °C
  • Konya 13 °C
  • Sakarya 16 °C
  • Şanlıurfa 19 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 18 °C
  • Bolu 9 °C
  • Bursa 14 °C

Taha Akyol'dan: Dua ediyorum

Taha Akyol'dan: Dua ediyorum
CUMHURBAŞKANI Gül, Meclis Başkanı Çiçek, dün çok güzel bir basın toplantısı yapan Başbakan Yardımcısı Arınç; hepsine teşekkür ediyorum. Tepeden bakmayan, azarlamayan, aksine el uzatan konuşmaları için.

taha-akyol-1hdCUMHURBAŞKANI Gül, Meclis Başkanı Çiçek, dün çok güzel bir basın toplantısı yapan Başbakan Yardımcısı Arınç; hepsine teşekkür ediyorum. Tepeden bakmayan, azarlamayan, aksine el uzatan konuşmaları için.

Öyle bir gerilim ve kutuplaşma dönemi yaşıyoruz ki, hiç olmazsa sükut ederek yangını körükleyecek beyanlardan sakınan bakanlara da teşekkür ediyorum.
Cumhurbaşkanı Gül’ün inisiyatifiyle, Sayın Arınç’ın yaptığı basın toplantısını çok olumlu buldum. Hükümetin tansiyonu düşürecek adımlar atmasını bekleyen milyonlar gibi ben de ümitlendim.
Dua ediyorum, Başbakan Erdoğan da gerilim yaratan sert ve azarlayıcı üslubu bırakır da seçim geceleri “balkon”da bıraktığı sıcak ve kapsayıcı üslubuna döner inşallah diye.

‘MEŞRU TEPKİ’

Sayın Arınç’ın konuşmasını dinlediniz veya okudunuz. Ben sadece iki yönüne değineceğim:
Biri: Kitleler, muhalefet partileri ve medya hakkındaki saygılı sözleridir. Bunlar gelişmiş demokrasilerde iktidarlar için olağan, ama Türkiye’de bizim hasret kaldığımız bir üslup örneğidir. Öfkeleri yatıştırır, diyalog yolunu açar.
İkincisi: Küçük yıkıcı grupların yaptığı tahribatı, rakamlarla ortaya koydu; tam bir vandalizm tablosu; bunları göstericiler de kınamalı ve dışlamalı. Fakat Arınç isabetli bir yaklaşımla, ülke genelindeki kent eylemlerini ayrı tuttu, bunların “meşru tepki” olduğu belirtti. Taksim Platformu ile diyalog da başladı. Bunlar güzel.

Yazının devamı için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23436345.asp

Bu haber toplam 504 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim