• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

TÜRGEV Başkanı Altun: Gerçek bilgi enerjinizi doğru kullanmanızı sağlar

TÜRGEV Başkanı Altun: Gerçek bilgi enerjinizi doğru kullanmanızı sağlar
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Dr. Fatmanur Altun, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin düzenlediği kültür sohbetlerine konuşmacı olarak katıldı.

Tarkan Zengin’in “Hakikatin İnşası” konu başlığı altındaki sorularını cevaplandıran Fatmanur Altun, “Hakikat meselesi bizim için esaslı bir mesele. Batı dünyasının da hakikatle kurduğu bir ilişki var aslında, bu tarihsel bir ilişki. Modernite biliyorsunuz, bir nevi siyasal, toplumsal ve ekonomik zaferini ilan ettiği bir dönemde, sonuçta batı dünyasında da moderniteye geçiş çok kolay olmadı. O dönemde batı dünyası tamamıyla kabuk değiştirdi. Siyaset felsefesinin de yapıcı unsuru Kilise oldu. Hemen hemen asli kararların 'Tanrının' kararları olması gereken esastı. Bu 200 yıllık kırılmalar siyasal bir üstünlük ortaya çıkardı. Tabi bu siyasal ekonomik üstünlük boşlukta meydana gelmedi, bir takım olayların tarihsel gelişmelerin sonucunda yaşandı.” dedi.

Konuşmasında Doğu-Batı karşılaştırmasının tarihi geçmişi hakkında da bilgiler veren Dr. Fatmanur Altun tarımdan önce insanların avcılık ve toplayıcılık yaptıklarını, bu üretim biçiminin ise doğa şartlarına bağlı olduğunu ve sağlık durumu dahil bir çok parametreye bağlı olarak insanların başarılı ya da başarısız olduğunu belirtti.

Mezopotamya’da tarımın ortaya çıkmasıyla beraber tarım devriminin yaşandığını, böylece insanların ilk defa açlıktan kurtulduklarını belirten Altun, “Tarımın ortaya çıkmasıyla beraber Doğuda insanlar açlıktan kurtuldular. Hasat ettikleri yiyeceklerin kalanlarını da depoladılar.” diye konuştu.

Altun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçek olan bir bilgi de faydalı mesela, bazı bilgiler vardır tabiatla ilgilidir; bu bilgiler yağmurun ne zaman yağacağını selin ne zaman geleceğini söyler. Bunlar fizik bilimleri, doğa bilimleri dediğimiz bilgilerdir. Tabiattaki gerçek hakiki bilgiye ulaşabilirseniz, o zaman ne yaparsınız kendinizi şehirler inşa edebilirsiniz, kendinizi hastalıklardan koruyabilirsiniz, insan olarak somut varlığınızı garantiye alacak bir takım teknolojileri, teknikleri kullanır hale gelirsiniz. Bu önemli, hakiki bilginin bir sonucudur. Diğer yandan insan ilişkilerini düzenleyen bilgiler de vardır. Bu bilgiye dayanarak gereksiz çatışmalardan kaçına bilirsiniz. Buna ilmi siyaset diyebilirsiniz, siyaset diyebilirsiniz, bugün için sosyoloji diyebilirsiniz. Bu bilgi aslında sizin enerjinizi doğru kullanmanızı sağlar. Bazı bilgiler vardır mesela; bunları kullanırken insan olarak birey olarak kişi olarak daha direngen, daha sabırlı olabilirsiniz, bilge olabilirsiniz ki bu da size hayat karşında duruş,  içsel olarak size bir olgunluk sağlar. Hakiki bilgi sağlam, işe yarar bir bilgidir. İnsan için hayati bir bilgidir. Tarih boyunca insanlar hep doğru bilgiye ulaşmaya çalıştılar.”

1. Kısım: 

2. Kısım:

Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim