• İstanbul 24 °C
  • Ankara 31 °C

Türkiye Yazarlar Birliği 19. Olağan Genel Kurul Duyurusu

37 yıldır varlığını sürdüren, belirli faaliyet alanlarında istikrarlı çalışmalarıyla kurumlaşan, uluslararası faaliyetleriyle kendini kabul ettiren Türkiye Yazarlar Birliği 19. Olağan Genel Kurulu’nu yapıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği, 1978 yılında "Yazarlar Birliği" adıyla kurulmuş, 1985 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla "Türkiye" ismini taşıması uygun bulunmuş, 1991 yılında ise Danıştay'ın uygun görüşü ve Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan kuruluş olduğu tescil edilmiştir.

Türkiye Yazarlar Birliği kuruluşundan itibaren sürekli kültürel faaliyetleriyle, 34 yıldır gelenekleştirdiği Yılın yazarları ve sanatçıları değerlendirmeleriyle, 32 yıldır yayınladığı ülkemizde alanında tek yayın olan Türkiye kültür ve sanat yıllıklarıyla, yazarlık alanında ilk defa düzenli öğretim sayılabilecek "yazar okulu" ile, 16 yıldır devam eden Mesnevî ve Safahat okumalarıyla ve Türk dünyası başta olmak üzere dış ilişkileriyle kültür hayatımıza önemli katkılarda bulundu.

Halen faaliyetler genel merkez dışında, büyük şehirlerimizde 13 şube ve temsilciliklerle ülke sathında sürdürülüyor.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 19. Olağan Genel Kurul toplantısı 12 Mart Cumartesi saat 10.00’da TYB Genel Merkezi Mehmet Âkif Divanı'nda yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 19 Mart Cumartesi günü saat 10.00'da aynı yerde yapılacaktır.

TYB Genel Merkezi, Mehmet Âkif Divanı

Sümer 1 Sokağı  11/9 (Kat:4) Kızılay/Ankara