• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın makamında AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile yapılan görüşmede “oturma” sırasını protokol krizine dönüştürenleri şiddetle kınıyoruz.

İtalya'da her gün artarak devam eden siyasi ve ekonomik krizi yönetemeyerek dikkatleri başka yönlere çekme gayreti ve çabası içinde olan atanmış başbakan Mario Draghi, Ülkemizin seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik seviyesiz ifadeler kullanmıştır.

Öncelikle; Terbiye ve nezaketten uzak, devlet adamlığına yakışmayan sözlerini kendisine fazlasıyla iade ediyoruz.

Bin yıllık bir devlet geleneği olan Türkiye, her düzeyde ve sıklıkla dünyanın dört bir tarafından gelen tüm konuklarına geleneksel misafirperverlik anlayışı içinde gerekli değeri vererek; törenlerde, etkinliklerde ve  resmi davetlerde  devletimizin yanı sıra uluslararası protokol kurallarını uygular.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in  protokol düzeninde Türkiye'den kaynaklı bir sorun veya kasıt olmadığını açıklamasına rağmen, Başbakan Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanımıza yönelik “diktatörlük” sözü ve uygulaması bizim kültürümüzde yok ama onun atalarının kendisine bıraktığı mirasın adıdır diktatörlük.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da, vatanımıza, devletimize, milletimize ve devlet büyüklerimize yapılan saldırılara karşı duracağımızın bilinmesini istiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 10.04.2021

                                                                                     Türkiye Yazarlar Birliği

Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim