• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’ın Basın Açıklaması

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’ın Basın Açıklaması
Yakın dönem siyasi tarihimizin kara günü olarak kayıtlara geçen; 27 Mayıs 1960 darbesiyle idam edilen Demokrat Parti lideri merhum başbakan Adnan Menderes ve Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ın vefatlarının 61. yıl dönümündeyiz.

Tek parti döneminden sonra “Yeter! Söz Milletindir” sloganı ile iktidara gelen;  tarım, sanayi, eğitim, bayındırlık, ulaştırma, haberleşme ve enerji işleri başta olmak üzere ülkemizin kalkınması, gelişmesi için büyük emekler sarf eden merhum Adnan Menderes ve arkadaşları Türkiye’nin kaderini değiştiren önemli çalışmalara imza attılar.

Milletimizin büyük teveccühüne mazhar olan bu çalışmalara ek olarak merhum Mehmet Âkif Ersoy’un İstiklal Marşında vurguladığı üzere bu toprakların Vatanımız olmasının en önemli alameti olan ezanı aslına uygun okutması nedeniyle Milletimizin kahramanı olan, Kıbrıs davasına gerçek anlamda sahip çıkan ve Kıbrıs’ın kurtuluşu için Türk Mukavamet Teşkilatının (TMT) kurulmasını ve gelişmesini destekleyen de yine Adnan Menderes ve arkadaşları olmuştu.

Aziz milletimiz, halkın hür iradesi ile seçtiği milletvekillerini, onların oluşturduğu hükümeti askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasını asla tasvip etmemiştir. Şu bir gerçek ki; Darbe yapanların ismi şu anda hiç hatırlanmıyor, ama Anadolu’da binlerce ailenin çocuklarına verdiği isimle Menderes adı yaşıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği olarak kurulduğumuz tarihten bu yana, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan 15 Temmuz’daki son darbe girişimi dahil bütün antidemokratik müdahalelerin, girişimlerin ve oluşumların karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Bu vesile ile darbeciler tarafından idam edilen merhum başbakan Adnan Menderes ve Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ın vefatlarının 61. yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN
TYB Genel Başkanı
Bu haber toplam 459 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim