• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Türkiye Yazarlar Birliği “Herfene” iftarı düzenledi

Türkiye Yazarlar Birliği  “Herfene” iftarı düzenledi
11.05.2019 tarihinde, TYB Genç Kahve’deki yemeğe, yazarlar, şairler, gazeteciler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, yabancı uyruklu öğrenciler ve çok sayıda TYB üyesi katıldı.

İftar yemeğine katılanlar, ezanın okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde iftarını açtı.

Programda konuşan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan; “Rahmet, bereket, yardımlaşma ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın beraberliğimize güç katmasını, ülkemize ve tüm İslâm coğrafyasına hayır getirmesini diliyorum" dedi.

Genç Kahve için yapımı tamamlanan toplantı salonunda, ilk etkinlik olarak iftar yemeği düzenlendiğini ve bunu çok anlamlı olduğunun altını çizen Başkan Arıcan, “Birliğimizin artık geleneksel hale gelen “Herfene” iftarında siz değerli dostlarla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Mütevazi yemeğimize hepinizin katkıları var; Getirmiş olduğunuz yiyeceklerden bir sofra oluşturduk. Ayrıca, her zaman olduğu gibi bu yıl da yemek konusunda bizlere katkı yapan kıymetli büyüğümüz Faik Güngör’e teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.”

Ankara’da eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle de sofralarını paylaştıklarını belirten Arıcan, “Sofralarımız bizlere hep beraber olabilme fırsatı tanıyor. Bu yılda Ramazan’ın ruhuna yakışan bir iftar yaptık. Katkı ve katılım sağlayan, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yemekten sonra yapılan dua ile program son buldu.

İftar yemeğine katılanlar

D. Mehmet Doğan, Musa Kazım Arıcan, Osman Özbahçe, İbrahim Ulvi Yavuz, Nazif Öztürk, Necip Tosun, Adnan Karaismailoğlu, Mustafa Özel, Faik Güngör, Ahmet Fatih Gökdağ, Muhammed Enes Kala, Mehmet Kurtoğlu, Ferhat Koç, Ali Osman Kurt, M. Sait Uluçay, Şahin Ali Şen, Mehmet Atilla Maraş, Necmettin Turinay,  Muhsin Mete, M. Çetin Baydar, Bekir Soysal, Memiş Okuyucu, Zafer Kızılca, Vedat Güneş,  Güner Dinçarslan, Nuri Salık, Maşallah Nar, Mahmut Erdemir, Fahrettin Coşguner, Yakup Şafak, Naci Fidan, Mustafa Everdi, Abdurrahman Ekici, Ali K. Metin, Sami Terzi, Mustafa Ekici, Ahmet Fevzi Arıcan, Tuğba Gönülal, Ahmet Emre Doğan, Hüseyin Türk, Rabia Nur Akmaz, Rıdvan Ergen, Burçak Aktaş, Şeyda Özgül, Büşra Konaktaş, Alaattin Varol, Taner Gökmen ve Ankara’da çeşitli üniversitelerde okuyan, Genç Kahve’de Türkçe eğitimi gören yabancı uyruklu çok sayıda öğrenci katıldı.

img_4047.jpgimg_4031.jpg

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim