• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

TYB Başkanı Arıcan Altındağ Belediye Başkanı Balcı’yı ziyaret etti

TYB Başkanı Arıcan Altındağ Belediye Başkanı Balcı’yı ziyaret etti
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’yı makamında ziyaret etti.

6.1.2020 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Başkan Balcı’ya TYB’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkan Arıcan, birliğin kamu yararına çalışan köklü bir kurum olduğunu, 41 yıl süresince bir çok kurum ve kuruluşla kültür, fikir ve sanat hayatına özverili ve etkili katkılar sunduklarını belirtti.

Son yıllarda yoğun olarak; dilimizi, kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı        “ yerli ve milli” bir anlayışla daha da ileriye taşımanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Başkan Arıcan, yerel yönetimlerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarının kültür, sanat, fikir, edebiyat, şehir kültürü konularına ilişkin sergiledikleri iş birliğinin çok verimli sonuçlar vermeye başladığını söyledi.

Altındağ Belediye Başkanı Balcı da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Balcı, Ankara Kalesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Hamamönü, üniversiteler ve Hacı Bayram Camii başta olmak üzere Altındağ’da kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri için önemli mekanların bulunduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşları ile ortak faaliyetlerin düzenlemesinin önemine vurgu yapan Başkan Balcı, “Devam eden kültür sanat faaliyetlerimizi 40 yıllık bir deneyime sahip Türkiye Yazarlar Birliği’nin katkısı  ile çeşitlendirmek yeni alanlarda iş birliği yapmak bizi mutlu eder. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyarete, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Vakfı ikinci Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kurtoğlu, Mahmut Erdemir  ve Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Önder Beker katıldı.

dsc_7944.jpg

Bu haber toplam 2307 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim