• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TYB Genel Başkanı Arıcan İpek’te Âkif’in torunlarını ziyaret etti

TYB Genel Başkanı Arıcan İpek’te Âkif’in torunlarını ziyaret etti
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İstiklâl ve İslâm Şairi Mehmet Âkif Ersoy’un akrabalarını ziyaret etti.

İstiklal Şairi Mehmet Âkif Ersoy'un 150. doğum yılı anısına düzenlenen anma programlarına katılmak ve bir dizi resmi görüşmeler yapmak üzere Kosova ve Makedonya’ya giden Arıcan, Âkif’in babasının doğduğu köyü İpek’te bulunan akrabalarını da ziyaret etti.

Mehmet Âkif Ersoy’un babası Tahir Efendi’nin doğup büyüdüğü toprakları ziyaret eden Arıcan, dört kuşaktan torunu olan Adem Besim Mulay’la bir süre sohbet etti.

Mulay, “Mehmet Âkif’le dedelerimiz kardeşti, yani bizler onların torunlarıyız. Âkif’in babası, medrese eğitimi almak için Türkiye’ye gidiyor ve daha sonra orada çalışmaya başlıyor. Evliliğini de orada gerçekleştiriyor ve Mehmet Âkif dünyaya geliyor.”dedi.

Bu haber toplam 213 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim